Читај ми!

Đoković protiv Sinera za finale Vimbldona (RTS 1, 14.30)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković od 14.30 na Centralnom terenu igra prvi polufinalni meč Vimbldona protiv Italijana Janika Sinera. Prenos duela iz Londona uživo možete pratiti na Prvom programu RTS-a, a njegov tok iz časa u čas na našem portalu.

Pet mečeva je dobijeno, ostala su još dva da Novak Đoković, najbolji teniser sveta svih vremena, stigne do nove grend slem titule, osme na Vimbldonu, a 24. u karijeri.

Đoković je drugi teniser sveta, dok je Siner na osmom mestu ATP liste. Srpski i italijanski teniser odigrali su dva međusobna duela u karijeri, a Đoković je dobio oba meča.

Srpskom teniseru ovo je 12. polufinale na travi u Londonu i 46. polufinale na grend slemovima, čime je izjednačio rekord koji je držao Rodžer Federer.

Novak je do polufinala stigao lako, prva tri meča pobedio je bez izgubljenog seta, da bi mu tek Hubert Hurkač u osmini i Andrej Rubljov u četvrtfinalu oteli po jedan period igre. Đoković je put do polufinala prokrčio pobedama nad Kačinom, Tompsonom, Vavrinkom i pomenutima Hurkačem i Rubljovom.

Đoković je u maju napunio 36 godina, a protiv Italijana će igrati kako bi postao treći najstariji igrač u Open eri koji je stigao do finala muškog singla posle tridesetdevetogodišnjeg Kena Rouzvola i tridesetsedmogodišnjeg Federera.

Njegov dvadesetjednogodišnji rival, s druge strane, igra svoje prvo polufinale na nekom od četiri najveća turnira. Italijan je do polufinala stigao izgubivši svega dva seta, jedan od Alisa u trećem kolu i jedan od Safijulina u četvrtfinalu.

Siner bi mogao da postane najmlađi teniser koji je stigao do finala Vimbldona od 2007. godine, iako tu priliku ima i dvadesetogodišnji Alkaraz.

Đoković je stariji od Janika Sinera čak 14 godina i 86 dana, što je ujedno i najveća razlika u godinama između protivnika u polufinalu Vimbldona u Open eri.

Siner je redom pobeđivao Argentince Kerundola i Švarcmana, potom Francuza Alisa, Kolumbijca Galana i na kraju pomenutog Rusa Safijulina

Po završetku ovog meča biće odigrano i drugo vimbldonsko polufinale, u kojem će se sastati Španac Karlos Alkaraz i Rus Danil Medvedev.

Đoković brani titulu na Vimbldonu, pošto je prošle godine u finalu savladao Australijanca Nika Kirjosa.

Prenos duela Đokovića i Sinera, koji je na programu od 14.30, direktno možete pratiti na Prvom programu RTS-a, dok na našem portalu možete pratiti tekstualni prenos meča i kretanje rezultata.

недеља, 07. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару