Читај ми!

Ђоковић против Попирина тражи пласман у осмину финала Вимблдона

Српски тенисер Новак Ђоковић састаје се са Аустралијанцем Алексејем Попирином у трећем колу Вимблдона. Његов меч je трећи на програму на Централном терену и неће почети пре 18.00 часова. Директан пренос је на Другом програму РТС-а, а најзанимљивије детаље можете пратити на нашем порталу.

Ђоковић против Попирина тражи пласман у осмину финала Вимблдона Ђоковић против Попирина тражи пласман у осмину финала Вимблдона

Упркос повреди због које је приморан да носи стезник око десног колена, Ђоковић током свог похода ка осмој вимблдонској титулу за сада није наишао на веће проблеме.

За разлику од претходних турнира, није се превише намучио на почетку и делује поприлчно фокусирано и одлучно.

Како би везао и трећу узастопну победу, мораће да настави у истом ритму, с обзиром на то да ривали из кола у коло постају све квалитетнији.

Рутински решена прва два дуела

У првом колу, Ђоковић је рутински, без изгубљеног сета надиграо Вита Коприву. Чеху је дозволио само пет гемова, задржавши се на терену два сата.

Многи су били забринути како ће Ђоковићево колено реаговати на први већи напор, али се показало да други рекет света није без покрића решио да учествује на трећем гренд слему у сезони.

Други меч био је нешто неизвеснији, али Ђоковић и поред одличне игре Џејкоба Фернлија успео да победи након четири сета.

Британац је пружио одличан отпор другом тенисеру света, задржавши га на терену три сата, али се Ђоковићев тријумф није доводио у питање.

Разлог за нешто дужу партију и већи број Фернлијевих освојених гемова био је неуобичајно лош Ђоковићев ритерн, који је иначе његов заштитни знак.

Са друге стране, одличан проценат освојених поена на први сервис, као и значајно мањи број грешака, били су довољни за победу и пласман у треће коло.

Помогло је и загревање са сином Стефаном.

Попирин у лошој серији

Алексеј Попирин је тренутно 47. играч света, док му је најбољи пласман у каријери било 38. место на АТП листи, на ком се нашао у фебруару ове године.

Изузетно је висок (196 центиметара), игра десном руком и тенис је кренуо да тренира са пет година.

До сада је освојио две титуле, и то на челенџерима у Сингапуру и Бордоу.

Пласман у треће коло представља његов најбољи резултат на Вимблдону, а евентуалном победом би дошао и до највећег достигнућа на гренд слем турнирима, на којима није успевао да прође даље од треће рунде.

Током 2024. године није бележио претерано добре резултате - најдаље је стигао у Дохи, где је избачен у полуфиналу.

До трећег кола и сусрета са Ђоковићем стигао је победама над Монтеиром након четири и Ечеверијем након пет сетова.

Велики је навијач Евертона, на шта је вероватно пресудно утицао Тим Кејхил.

Досадашњи сусрети

Дуел на Вимблдону биће трећи сусрет двојице тенисера.

Претходно је Ђоковић тријумфовао након четири сета у другом колу Аусралијан опена ове године. Тада је Попирин пружио добар отпор српском тенисеру, што није био случај 2019. године.

Тада су се састали у трећој рунди турнира у Токију, а Ђоковић је без проблема победио без изгубљеног сета.

Како би могао да се нада победи и историјском резултату на гренд слем турнирима, Аустралијанац ће морати да одигра најбољи меч у сезони, док ће Ђоковић покушати да прође даље уз што мање утрошене енергије.

субота, 06. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару