Читај ми!

Nokautirani "trikolori"

Uprkos porazu od Švedske, Francuska se plasirala u četvrtfinale prvenstva, gde ih čeka svetski i evropski šampion Španija. Zlatan Ibrahimović, fenomenalnim pogotkom, doveo Švedsku u vođstvo. U finišu meča, Sebastijan Larson obezbedio pobedu "vikinga".

Francuska se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj. I to je sve što može da obraduje naciju posle meča sa Švedskom. "Vikinzi" su protiv favorizovanog rivala pokazali mnogo više i prava je šteta što završavaju šampionat već posle grupne faze takmičenja.

Francuska, bleda i neubedljiva, sa mnogo petljanja bez konkretne realizacije. Nasri nevidljiv, Riberi usamljen, Benzema sebičan. Sa druge strane, Ibrahimović je kao pravi kapiten predvodio svoj tim, odbrana čvrsta i beskompromisna, na golu izuzetno pouzdani Isakson.

Već u prvih deset minuta videli smo po šansu na obe strane. Prvo je Frank Riberi imao priliku da savlada Isaksona, ali je iskosa šutirao pravo u švedskog golmana, da bi koji minut kasnije sjajnu priliku na drugoj strani propustio Ola Toivonen, koji je bio uspešni od Meksesa, obišao Lorisa, ali pogodio samo spoljni deo stative.

Osim te dve prilike, prvo poluvreme proteklo je u izuzetno mirnoj igri između dva kaznena prostora. Francuzi su imali više loptu u svom posedu, ali Riberi, Nasri i Benzema nisu uspevali da pronađu rupu u izuzetno čvrstoj odbrani Švedske.

Drugo poluvreme bili je mnogo zanimljivije. Švedski selektor Erik Hamren već na početku drugog dela uveo je u igru Vilhelmsona, pa je napad "vikinga" delovao znatno agresivnije. Takva igra Švedske morala je da donese rezultat.

Pravu kanonadu gola Lorisa videli smo u svega nekoliko minuta. Prvo je Zlatan Ibrahimović, kapiten švedske ekipe, sjajni potezom doveo svoj tim do prednosti. Ibrahimović je odlično iskoristio centaršut sa desne strane i polumakazicama zatrese mrežu Francuske. Igrao se 54. minut meča.

U narednih nekoliko minuta Šveđani su pokušali da iskoriste očigledan šok u koji su zapali Francuzi. Da nije bilo raspoloženog Lorisa, "trikolori" su mogli da dožive potpuni krah, ali je golman Liona u nekoliko navrata bio na visini zadatka.

Francuzi se polako bude iz apatije u kojoj su bili tokom većeg dela meča. Riberi pokušava solo akcijama da razmrda svoje saigrače, ali nema rezultata. Loran Blan u igru uvodi Maludu, Meneza i Žirua, što pokazuje da po svaku ceno želi da izbegne poraz.

Poslednjih dvadesetak minuta meča Francuska je pritisla Šveđane, ali bez konkretnog rezultata. Bezidejno su izgledali napadi "trikolora", odbrana Švedske niti u jednom trenutku nije popuštala.

I onda, kada se već čekao kraj meča, Švedska je postigla i drugi pogodak i tako potvrdila trijumf nad velikim rivalom. Prvo je Vilhelmson uspeo da uputi udarac ka Lorisovom golu, lopta se odbila od prečke, a na nju naleteo Sebastijan Larson, koji je snažnim udarcem zapečatio sudbinu Francuza.

Izuzetno zabrinut trebalo bi da bude Loran Blan, pošto je njegova ekipa u ovom meču pokazala više slabosti nego kvaliteta, a ako se zna da će rival Francuskoj u četvrtfinalu biti Španija, aktuelni evropski i svetski prvak, jasno je da će "trikolori" imati težak zadatak da se nađu među četiri najbolje ekipe na kontinentu.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 09. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару