Милојевић: Европска утакмица, били смо одлични

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је после победе над Зенитом којом је шампион Србије коло пре краја одбранио пехар на Купу пријатељства да је утакмица била европска и да су његови изабраници били одлични.

Фудбалери Црвене звезде победили су после преокрета домаћина турнира Зенит резултатом 2:1.

"Мислим да смо одиграли одличну утакмицу за ову фазу у којој се налазимо. Неколицина играча је по први пут данас имала контакт са лоптом, те осетила екипу, пре свега мислим на Пуму, Стојића, Иванића који нам је фалио. Све у свему плејада доста младих играча и добра утакмица за нас, на нивоу европских мечева. Можда се нисмо снашли најбоље на почетку утакмице, али мислим да смо показали карактер. Ови момци су истрајали у плану, односно ономе што желимо од њих. Све у свему, дали су свој максимум", рекао је Милојевић за клупски сајт.

Милојевић је истакао да нема еуфорије и да би екипа тек требало да се спреми за главне изазове.

"Имамо велики и добар тим. Са плејадом старијих играча, који су моја десна рука и који су више година са нама. Адаптирали су се на најбољи могући начин. Младим играчима који имају велики квалитет потребне су управо овакве утакмице, јер су нешто најбоље што може да се деси за њих. Можда су данас били под великим оптерећењем, те су и грешили, али сам тражио и инсистирао баш то од њих, јер сам ја неко ко ће преузети одговорност и увек ћу стати иза њих, да би могли на грешкама да науче и да имају самопоуздања", додао је Милојевић.

Истакао је Милојевић да су његови играчи играли смо против феноменалне екипе Зенита и да се видело да су то "легионари".

"То су играчи који су ту већ дуго, прваци су Русије и у сваком случају имају добар карактер. Мало смо променили механизме у другом систему, које смо хтели, те је све функционисало на најбољи могући начин и крунисано је победом, али ћу још једном да споменем, увек је лепо победити када играте за Црвену звезду, то уопште није спорно, али како год да се вечерас утакмица завршила, био бих поносан и срећан из разлога што стварно покушавају да преносе ствари које радимо на тренингу", рекао је Милојевић и додао да нема никакве еуфорије.

Милојевић је затим нагласио да је било важно видети колико стручни штаб од ког играча може да добије.

"Увек када играте нешто, било шта да је у питању, играте да победите, али у овој фази то није толико битно, колико нам је важно да видимо неке детаље за које смо били можда у неком ребусу и видели смо одређене играче на одређеним позицијама. Инсистирали смо да се понављају, из чистог разлога да бисмо знали и да имамо чисту слику, колико од кога можемо да добијемо", подвукао је тренер Звезде.

За крај је кроз осмех открио да ли ће фудбалери Звезде имати слободан дан после друге победе на турниру и освајања првог места.

"Тешко је код мене добити слободан дан. Увек мора да се ради, јер немамо баш много времена. Једно поподне им је сасвим довољно, тако да нема потребе за слободним даном", закључио је уз осмех Милојевић.

Звезда последњи меч на Купу пријатељства игра у петак против аргентинског Таљереса. Нову сезону званично отвара 20. јула кад ће у првом колу Суперлиге Србије угостити дебитанта, убско Јединство.

уторак, 09. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару