Читај ми!

Katar – Domaćin je najveći autsajder prvenstva, da li može da iznenadi?

Selekcija Katra je domaćin Svetskog prvenstva, i verovatno ds ne bi ni bila na najvećoj smotri fudbala da je trebala da prođe kvalifikacije. Domaćinu je ovo prvo učešće na Svetskom prvenstvu. Nalazi se u Grupi A sa selekcijama Holandije, Senegala i Ekvadora.

Sigurno najslabija grupa na Svetskom prvenstvu je Grupa A, gde je Holandija apsolutni favorit i samo čudo može da je pomeri sa prvog mesta u grupi. Ostale tri selekcije će se boriti za nastavak takmičenja. Katar nije među favoritima, ali može da iznenadi.

Trener Feliks Sančez izabrao je sastav od 26 igrača koji se isključivo sastoji od domaćih igrača predvođenih napadačkim trojcem Akramom Afifom, Almoezom Alijem i Hasanom Al Hajdosom.

Sančez i njegovi igrači borave zajedno u izolaciji od juna dok su održavali trening kampovima u Španiji i Austriji.

To je sličan pristup kao u Južnoj Koreji pre 20 godina kada su su domaćini napravili šok za polufinale Svetskog prvenstva 2002.

Sančez, koji je učio svoj zanat tokom 10 godina sa omladinskim timovima Barselone, vodio je Katar do pobede od 3:1 nad Japanom u finalu Kupa Azije 2019. za prvu veliku međunarodnu titulu ove zemlje.

"U 2019. bilo je teško zamisliti da bi Katar mogao da osvoji Kup Azije", rekao je Sančez nedavno u intervjuu španskom sportskom dnevniku Marca.

"Očigledno, ne govorim o osvajanju Svetskog kupa, ali da igramo na dobrom nivou protiv ova tri protivnika je naš izazov. Posle je fudbal i sve može da se desi."

Selektor Katara Feliks Sančez opredelio se za iskusnu ekipu za prvi nastup ove zemlje na Svetskom prvenstvu.

Sančez će se nadati da će moći da ponove svoj istorijski trijumf na Kupu Azije 2019. On je odlučio za većinu igrača koji su ostavili svoj trag na tom turniru, uključujući Al-Moez Alija, koji je bio najbolji strelac sa devet golova.

Iskusni 31-godišnji kapiten Katara, Hasan Al Haidos, igraće svoju 170. utakmicu u naconalnom dresu na dan otvaranja Svetskog prvenstva kada domaćini igraju protiv Ekvadora.

Na spisku selektora su:

Golmani: Sad Al-Šeb (Al-Sad), Mešal Baršam (Al-Sad), Jusef Hasan (Al-Garafa);

Odbrana: Pedro Miguel (Al-Sad), Musab Koder (Al-Sad), Tarek Salman (Al-Sad), Basam Al-Ravi (Al-Duhail), Bualem Kukhi (Al-Sad), Abdelkarim Hasan (Al-Sad), Ismael Muhamad (Al-Duhail), Homam Ahmed (Al-Garafa);

Srednji red: Jasem Gaber (Al-Arabi), Ali Asad (Al-Sad), Asim Madibo (Al-Duhail), Muhamed Vad (Al-Sad), Salem Al-Hajri (Al-Sad), Mostafa Tarek Mašal (Al-Sad), Karim Budijaf (Al-Duhail), Abdulaziz Hatem (Al-Rajan);

Napad: Naif Al-Hadhrami (Al-Rajan), Ahmed Alaeldin (Al-Garafa), Hasan Al-Hajdos (Al-Sad), Akram Afif (Al-Sad), Almez Ali (Al-Duhail), Muhamed Muntari (Al-Duhail), Kalid Muner Mazed (Al-Vakra).

Raspored utakmica:

Prvo kolo, 20. 11.
Katar - Ekvador

Drugo kolo, 25. novembar
Katar - Senegal

Treće kolo, 29. novembar
Katar - Holandija

петак, 05. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару