Читај ми!

Португалија предвођена Роналдом

Фудбалери Португалије уз тим Уругваја слове за фаворите у групи Х, у којој су још селекције Гане и Јужне Кореје, иако су до пласмана на Мундијал дошли кроз бараж. У томе су одлучујући били мечеви са селекцијом Србије која је квалификације завршила као прва у групи.

У квалификационој групи су били другопласирани тим јер су у првом мечу са Србијом одиграли 2:2 на стадиону Рајко Митић, а у другом Орлови су на гостовању славили са 2:1.

У богатој историји, репрезентација која је основана 1921. године, први пут је у завршници неког такмичења учествовала на Светском првенству 1966, на којем је, предвођена Еузебиом освојила треће место.

На наредна два Светска првенства на која се пласирала (1986 и 2002) испала је већ у групној фази, док је 2006 дошла до полуфинала, у којем је поражена од Француске са 1:0, након чега је у утакмици за треће место изгубила од домаћина Немачке са 3:1.

На Светском првенству 2010 елиминисана је у осмини финала од Шпаније са 1:0, док је 2014 испала у групној фази.

Тренутни селектор репрезентације је Фернандо Сантош, а капитен је Кристијано Роналдо упркос тренутним проблемима које има у матичном клубу. Ипак је Роналдо рекордер по броју одиграних утакмица и по броју постигнутих голова за Португалију.

Први меч Португалија има 24. новембра са Ганом, а потом следе дуели са Уругвајем и Јужном Корејом.

Састав репрезентације:

Голмани: Диого Коста (Порто), Жозе Са (Вулверхемптон), Руи Патрисио (Рома).

Одбрана: Диого Далот (Манчцестер јунајтед), Жоао Кансело (Манчестер сити), Данило Переира (ПСЖ), Пепе (Порто), Рубен Дијаз (Манчестер сити), Антонио Силва (Бенфика), Нуно Мендес (ПСЖ), Рафаел Гереиро (Дортмунд).

Средина терена: Жоао Палиња (Фулам), Рубен Невес (Вулверхемптон), Бернардо Силва (Манчестер сити), Бруно Фернандеш (Манчестер јунајтед), Жоао Марио (Бенфика), Матеус Нуњес (Вулверхемптон), Отавио Монтеиро (Порто), Витиња (ПСЖ), Вилијам Карваљо (Бетис).

Напад: Андре Силва (Лајпциг), Кристијано Роналдо (Манчестер јунајтед), Гонкало Рамос (Бенфика), Жоао Феликс (Атлетико), Рафаел Леао (Милан), Рикардо Хорта (Брага).

Утакмице групе Х:

24. новембар 2022. - Уругвај - Јужна Кореја

24. новембар 2022. - Португалија - Гана

28. новембар 2022. - Јужна Кореја - Гана

28. новембар 2022. - Португалија - Уругвај

02. децембар 2022. - Гана - Уругвај

02. децембар 2022. - Јужна Кореја - Португалија

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво