Читај ми!

Nemačka - "panceri" ili "paceri" pod Hanzijem Flikom?

Era Joakima Leva je završena. Naslednik Hanzi Flik će voditi Nemačku na svom prvom velikom takmičenju. Ono sigurno ne izostaje su kvalitet, disciplina i pobednički mentalitet.

Četvorostruki prvaci, osmostruki finalisti i 13 puta učesnici polufinala Mundijala su primer uspešnog sistema i kontinuiteta iz decenije u deceniju. Na putu ka trofejima 1954, 1974, 1990. i 2014. nisu uvek važili za nesumnjive favorite u finalu, ali se tu pokazao karakter i upornost. Onda kada su padali, tada je tresak vrlo glasno odjeknuo.

Rusiju ne pamte po dobru, jer su kao branioci ispali od domaćina u osmini finala posle jedanaesteraca. Učešće na Euru su završili u osmini finala porazom od finaliste Engleske. Mnoge reprezentacije bi bile zadovoljne samim tim što prolaze u drugu rundu, ali se to u slučaju Nemaca smatra krizom rezultata.

Hanzi Flik je došao na klupu Nemačke 2021, nakon što je "ispekao zanat" u Bajernu i na poziciji asistencija Joakima Leva. Nije krenulo obećavajuće u Ligi nacija. U tekoćoj sezoni Ligi nacija su završili kao treći u grupi sa jednom pobedom, četiri remija i porazom. Kvalifikacije su odigrane gotovo perfektno. Kvari utisak jedino poraz od Severne Makedonije 2:1 u Dizeldorfu.

Kao po običaju, osnovu tima čine Bajernove uzdanice u svim linijama. Na golu Manuel Nojer, u sredini Leon Gorecka i Džošua Kimih i u napadu Tomas Miler, Liroj Sane, Serž Gnabri i Džamal Musijala.

Valja istaći povratak Marija Gecea, koji uz Milera i Nojera jedini donosi iskustvo i znanje puta do fudbalske "boginje". Napadač Lajpciga Timo Verner bi sigurno bio u sastavu, ali je doživeo povredu ligamenata zgloba na meču Lige šampiona sa Šahtjorom. Većina igrača su iz Bundeslige, što govori o njenoj dubini i kvalitetu.

Od internacionalaca su iz Engleske doleteli Tilo Kerher (Vest hem), Ilkaj Gindoan (Mančester siti) i Kai Haverc (Čelsi), dok iz španske Primere dolaze golman Mark-Andre Ter Štegen (Barselona) i defanzivac Antonio Ridiger (Real Madrid).

Već pri samom izvlačenju je bilo očigledno da će se u evropskom klasiku sa Španijom odrediti broj jedan Grupe E. Derbi evropskog fudbala na rasporedu je u drugom kolu, pre toga je duel sa Japanom, a na kraju sa Kostarikom.

Nemačka nesumnjivo ima kvalitet za prolaz grupe. Ostaje pitanje kako će Flik voditi ekipu i koliko duboko u narednoj fazi.

Sastav Nemačke: 

Golmani: Manuel Nojer (Bajern), Mark-Andre Ter Štegen (Barselona), Kevin Trap (Ajntraht)

Odbrana: Armel Bela Kočap (Sautempton), Matijas Ginter (Frajburg), Kristijan Ginter (Frajburg), Tilo Kehrer (Vest hem), Lukas Klosterman (Lajpcig), David Raum (Lajpcig), Antonio Ridiger (Real Madrid), Niko Šloterbek (Borusija Dortmund), Niklas Zile (Borusija Dortmund)

Sredina: Leon Gorecka (Bajern), Džošua Kimih (Bajern), Ilkaj Gindoan (Mančester siti), Julian Brandt (Borusija Dortmund), Jonas Hofman (Borusija Mehengladbah), Mario Gece (Ajntraht)

Napad: Kai Haverc (Čelsi), Jusufa Mukoko, Karim Adejemi (Borusija Dortmund), Tomas Miler (Bajern), Liroj Sane (Bajern), Serž Gnabri (Bajern), Džamal Musijala (Bajern), Niklas Filkrug (Verder Bremen)

 

Raspored svih utakmica Grupe E:

Prvo kolo 

Nemačka - Japan 14:00

Španija - Kostarika 17:00

Drugo kolo 

Japan - Kostarika 11:00

Španija - Nemačka 20:00

Treće kolo 

Japan - Španija 20:00

Kostarika - Nemačka 20:00

субота, 06. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару