Srpska narav na ispitu izdržljivosti

Na koji se način Srbin prilagođava novom okruženju i da li ga u tome ometa stereotip o srpskoj naravi? Kako Srbi i Srpkinje „plivaju“ u mešovitim brakovima, da li ih razumeju kolege? Gosti u otvorenom studiju su Dragoljub Mićko Ljubičić, Miroslav Lazanski i dr Nevena Čalovska Hercog, psihijatar.

"Tema Srbije na vezi" koja je na programu u sredu, 16. novembra u 18.40 sati je srpska narav na ispitu izdržljivosti. Naš mentalitet u izmenjenom okruženju, predstavlja opšti okvir razgovora koji će se voditi u otvorenom studiju. Koje su mane, a koje prednosti u odnosu na druge narode? Kakav je naš sistem vrednosti u odnosu na svet? Može li se napraviti psihološki profil jednog naroda ili je svaki čovek na planeti priča za sebe? Kao i obično u emisiji će biti otvoreni telefoni, čitaćemo vaše mejlove, a sa vama će u studiju razgovarati Dragoljub Mićko Ljubičić, Miroslav Lazanski i dr Nevena Čalovska Hercog, psihijatar.

Dragoljub Mićko Ljubičić je pre više od deset godina napisao duhovito svedočanstvo o mentalitetu i karakteru našeg naroda. „Nacionalni park Srbija" je, svojevremeno, detaljno i realno analizirao naše aktuelne probleme i narav, a Ljubičić na tom polju i danas radi „bez dlake na jeziku".

Miroslav Lazanski, novinar i vojno-političiki analitičar je proputovao čitav svet i prilikom tih putovanja upoznao mnoge Srbe u „izmenjenom okruženju". Pored toga Lazanski danas važi, takođe, za čoveka „bez dlake na jeziku"...

Najzad, ali možda i najviše važno je učešće dr Nevene Čalovske Hercog. Budući da je psihijatar, podeliće sa gledaocima razmišljanja i savete o međuljudskim odnosima...

Urednice emisije Tamara Drezgić i Nada Vukelić. Voditelj Tamara Drezgić. Reditelj Dragica Gačić.

Adresa za vaša pitanja je glasdijaspore@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару