Читај ми!

Kupujmo srpsko

Nikša Nikodinović, delegat Skupštine dijaspore iz Sjedinjenih Američkih Država, govorio je o pokretanju projekta „Kupujmo srpsko u dijaspori“, u emisiji "Magazin Srbije na vezi".

Gostujući u emisiji "Magazin Srbije na vezi", Nikša Nikodinović, delegat Skupštine dijaspore iz Sjedinjenih Američkih Država, govorio je o pokretanju projekta koji bi za cilj imao podsticanje pripadnika srpske dijaspore na kupovinu iključivo srpskih proizvoda van granica Srbije.

"Ja sam došao na ideju o stvaranju projekta pod imenom "Kupujmo Srpsko u dijaspori", a do pokretanja te ideje ne bi ni došlo  da Ministarstvo vera i dijaspore nije imalo kompletnu bazu podataka preko koje sam kontaktirao sve veće organizacije, pre svega privrednike i distributure srpskih proizvoda u dijaspori. Projekat ima za cilj podsticanje pripadnika srpske dijaspore na kupovinu iključivo srpskih proizvoda van granica Srbije tj. u dijaspori i da ujedno kreira distributivnu mrežu za naše izvoznike", rekao je Nikodinović.

On je rekao da postoje dva dela tog projekta. Prvi je edukativni deo, preko koga bi se pripadnici naše dijaspore, naročito prva i druga generacija, upoznali sa srpskim proizvodima. Reklamiranje srpskih brendova ukazalo bi na proizvode koje bi trebalo kupovati u dijaspori.

„Drugi deo projekta je snimanje reklamnog spota sa poznatim ličnostima, čak i političarima, sportistima, kulturnim radnicima, sa jasnom porukom-kupujmo naše, naše je najbolje.To je projekat koji ne traži od matice ništa, nikakva sredstva. Srpska dijaspora je na žalost bila obmanjivana i dolazilo je do nepoverenja, a ovo je projekat koji ne traži ništa, samo malo nacionalne svesti kod pripadnika našeg rasejanja. Kada idu u kupovinu, u šoping, trebalo bi da biraju srpske proizvode i na taj način pomognu Srbiji , srpskoj ekonomiji", zaključuje Nikodinović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару