Читај ми!

Deca iz dijaspore u Negotinu

Negotin je bio domaćin deci iz dijaspore za koju su bile organizovane brojne radionice.

Potpisivanjem ugovora o sponzorstvu između Opštine Negotin i Saveza atletskih talenata Srbije, omogućeno je da deca iz rasejanja budu gosti Negotina, od 25.juna do 3. jula.  

Šezdesetak mališana doputovalo je u Negotin iz Mađarske, Makedonije, Republike Srpske, Rumunije, Rusije, Hrvatske i Danske dok su Srbiju predstavljala deca sa Kosova i Metohije.

Deca su bila smeštena u Domu učenika Poljoprivredne škole, gde su, pored brojnih obrazovnih radionica iz maternjeg jezika, istorije, geografije i veronauke, mogli da posećuju i učestvuju u svakodnevnom radu na poljoprivrednim i stočarskim dobrima škole.

Program kampa podrazumevao je atletske radionice, posete Hidro-elektrani "Đerdap", manastirima Bukovo i Vratni, negotinskim muzejima i vožnju brodom po Dunavu. Svako poslepodne organizovane su prezentacije zemalja u kojima žive.

Predstavile su se ekipe Kosova i Metohije, a učenici škole iz Zvečana podsetili su na pesme sa tog podneblja. Marija, Iva, Oli, Filip i Angel predstavili su rodno Skoplje. Moskvu su predstavili Milica, Vasilije i druga deca, koja su, obučena u ruske narodne nošnje, dočekivala goste. Budipeštu su nam dočarali đaci Gimnazije „Dositej Obradović"iz Temišvara. Skopljanka Iva Nedeljković u kampu je proslavila svoj rođendan uz muziku i tortu. Valentin Puškaš iz Subotice je prvi put u kampu, a Milica Marković iz Beograda veteran kampa, iako ima šesnaest godina. Mina Ivanović je sa svoje tek napunjene dve godine bila najmlađi učesnik kampa.

Pale su proglašene za najupešnijeg organizatora Krosa RTS-a u dijaspori. Dodeli diploma su prisustvovali pomoćnik ministra prosvete i nauke Zoran Kostić, Vlajko Đorđević, gradonačelnik Negotina, Milan Uruković, predsednik Skupštine opštine i privrednik Zoran Žunić, čija je firma generalni sponzor Krosa RTS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару