Читај ми!

Šta je toliko dobro u predstavi "Očevi i oci", kada je osvojila puno nagrada

Predstava "Očevi i oci" ne prestaje ovih dana da dobija nagrade, jednu po jednu, kao da je to najlakša stvar na svetu. Nakon nagrade na Sterijinom pozorju, osvojila je i četiri na 26. Teatar festu "Petar Kočić" u Banjaluci.

Za malo više od godinu dana predstava Očevi i oci osvojila više od 38 nagrada.

Kada smo spremali predstavu nismo o nagradama ni razmišljali, nismo ih očekivali. Kada stvaraš pogrešan je motiv da razmišljaš o nagradama ili uspesima, razmišljaš da ispratiš uloge, rediteljski koncept...zaista ne razmišljamo šta će biti sutra“, rekla je glumica Vanja Ejdus.

Dodaje da je neverovatno retko da jedna predstava u tako kratkom roku dobije toliko nagrada.

Ideja da se rade Selenićevi Očevi i oci, je fantastična i može se reći epska priča. Dramatizacija je sjajna, na prvo čitanje odmah se desi katarza, a nakon toga i reditelj koji je od početka do kraja znao šta želi, kao i cela ekipa“, rekao je glumac Aleksandar Vučković.

Teme koje obrađuje ovaj roman su fantastične a tiču se srpskog identiteta, nasleđa, istoka i zapada, ratova, ideologija….Autor kroz strankinju koja je glavni lik posmatra srpski narod, kao u ogledalu“, rekla je Vanja Ejdus.

Sve su to teme koje se tiču svih nas, primili su nas i publika i kritika. Sve to mora da se poklopi. Patriotizam je za mene konstantna potraga za istinom, ljubavlju i da ceniš i voliš mesto gde si i da daš svoj maksimum da ono bude bolje“, rekao je glumac Aleksandar Vučković.

недеља, 13. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи