петак, 26.09.2014, 12:05 -> 15:43
štampajGeni određuju koji alkohol nam je ukusniji
Rezultati istraživanja sprovedenih u SAD ukazuju na postojanje gena od kojih zavisi da li će se nekoj osobi svideti ukus alkoholnih pića.
Genetika, tvrde američki stručnjaci, može da objasni individualne varijacije u pogledu percepcije alkoholnih pića i sklonosti prema njima, prenosi Tanjug.
Kako piše stručni časopis Alcoholism: Clinical & Experimental Research, pri tome važnu ulogu imaju geni koji regulišu osećaj gorkog ukusa.
Naglašenija sposobnost osećaja gorkog ukusa je, na primer, u vezi sa manjom konzumacijom piva, objasnili su istraživači Univerziteta „Pensilvanija“.
Ranije studije ukazale su da je naglašeniji osećaj gorkog okusa u vezi s manjom sklonošću prema konzumaciji mnogih vrsta povrća.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар