субота, 28.03.2015, 08:20 -> 08:46
štampajOvako se „legu“ džinovska čokoladna jaja...
Uskrs se bliži. Britanska poslastičarnica "Betty's" punom parom se priprema za veliki praznik spremajući razne slatke đakonije, uključujući i džinovska čokoladna jaja.
Čokolada je već dugo vremena omiljeni „slatki greh“ većine ljudi. Od nje se pravi bezbroj poslastica koje svi vole, a iskusni poslastičari postali su izuzetni umetnici kada je u pitanju rukovanje čokoladom.
Majstori britanske poslastičarnice "Betty's" na najbolji način pokazuju to umeće i spretnost praveći ogromna džinovska čokoladna jaja uoči Uskrsa.
„Izradu počinjemo sa šest kilograma najfinije švajcarske 'Grand Cru' čokolade, koja se pravi od trinitario i kriolo zrna kakaa“, objašnjavaju iz poslastičarnice u kojoj se uskršnja jaja prave od 1919. godine.
Poslastičari zatim prave svaku polovinu jajeta iz tri sloja čokolade, kako bi dobili finu teksturu i ujednačenu debljinu.
„Dve polovine se zatim spajaju ručno, umećem naših majstora koji ih onda dodatno ukrašavaju i pakuju“, navode iz poslastičarnice "Betty's".
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 1
Пошаљи коментар