Асанж почасни Чачанин?!

Џулијан Асанж могао би да постане почасни грађанин Чачка, пошто је Друштво српско-кубанског пријатељства покренуло иницијативу којом ће Асанж постати привлеговани Чачанин. Град заслужује највећег живог револуционара за почасног грађанина, поручују из тог друштва.

Друштво српско-кубанског пријатељства у Чачку покренуло је иницијативу да оснивач сајта Викиликс Џулијан Асанж буде проглашен за почасног грађанина Чачка.

Један од оснивача друштва Братислав Југовић рекао је да Асанж представља симбол револуције, наводећи да ће учинити све како би Асанжа довели у Чачак.

"Чачак воли хероје и један је од симбола револуције у српској модернијој историји. Чачак заслужује највећег живог револуционара за почасног грађанина", истакао је Југовић.

Почасни члан овог друштва председник Покрета социјалиста Александар Вулин каже да је Асанж рекао истину, истичући да је Чачак "један дрзак, често безобразан град који зна да разуме истину".

"Надам се да ће градске власти Чачка понашати као што су то чиниле раније, да ће имати храброст да кажу: 'Човек који говори истину заслужује наше поштовање'", изјавио је Вулин.

Представници власти у Чачку истичу да ће о томе одлучивати одборници локалне скупштине, док у опозиционој Либерално-демократској партији наводе да су против тог предлога.

Портпарол Нове Србије Милан Драшкић изјавио је да је прерано и преурањено у овом тренутку се изјашњавати о тој теми, сматрајући да би првенствено требало да се одреде стручне службе града које ће установити "законске могућности за тако нешто".

Одборник ЛДП-а у градском парламенту Стојан Марковић није изненађен таквим предлогом, јер је сличних предлога било раније.

"Раније је било предлога да се изгради споменик Саманти Фокс. Ко је све био носилац најзначајније награде града, не чуди ме да и овакав предлог можемо добити", закључио је Марковић.

За разлику од политичара, грађани Чачка махом су сагласни да Асанж постане почасни грађанин тог града.

Требало би да одборници скупштине донесу посебну одлуку о томе да некога прогласе почасним грађанином, јер Статутом није предвиђено такво звање.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару