Американци подводили дечаке

Америчка приватна фирма за обуку авганистанских снага подводила дечаке полицајцима, пише у документима које је објавио "Викиликс". Старији мушкарци куповали дечаке на аукцијама, којима су претходили изазовни плесови нашминканих дечака обучених у женску одећу. Ухапшена два полицајца и девет Авганистанаца.

Запослени у америчкој приватној компанији, који су обучавали авганистанске снаге, подводили су дечаке полицајцима, а они су их, често дрогирани, сексуално злостављали, пише у једном од тајних докумената које је објавио Викиликс.

Фирма "Дин Корп" одабрана за обуку авганистанских полицајаца, према наводима из објављених докумената, била је умешана у "ангажовање" младих Авганистанаца за приватне забаве.

Дечаци од осам до 15 година су, на забавама организованим у авганистанској регији Кундуз, изводили тзв. традиционалне плесове, које су талибани забранили.

Нашминкани и обучени у женску одећу, дечаци су изводили заводљиви плес пред, углавном, старијим, често дрогираним мушкарцима, наведено је у документима које су објавили британски лист Гардијан и портал Сити стејт тајмс.

После плеса, мушкарци су путем аукције куповали дечаке и сексуално их искоришћавали.

Авганистан је захтевао да приватне компаније буду стављене под много већу контролу владе, али америчка амбасада није имала правну могућност да испуни њихов захтев и преузме власт над центрима за обуку фирме "Дин Корп".

У оквиру истраге тог инцидента ухапшена су два полицајца и девет Авганистанаца, пренео је Гардијан.

Авганистански министар унутрашњих послова Ханиф Атмар, у разговору са помоћником америчког амбасадора прошлог јуна, истакао је да би тај инцидент требало заташкати и да би објављивање приче о томе угрозило многе животе, наводи се у депеши.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару