Читај ми!

Шоу Викиликс

Телевизијска станица "Раша тудеј" емитоваће 12 епизода телевизијског шоу-програма "Свет сутрашњице" Џулијана Асанжа. Оснивач Викиликса се већ 500 дана налази у кућном притвору.

Прва од 12 епизода телевизијског шоу-програма "Свет сутрашњице" оснивача Викиликса Џулијана Асанжа биће емитована у уторак на ТВ станици и интернет порталу Раша тудеј.

Веб-портал Викиликс најавио је да ће Асанж "у пријатељском и сатиричном тону" у шоу-програму разговарати са политичарима, револуционарима, уметницима и визионарима, али се у саопштењу не прецизира ко ће бити међу гостима.

"Мој рад са Викиликсом није ми олакшао живот, али нам је дао платформу да емитујемо идеје о промени света", рекао је Асанж у најави за серију интервјуа у продукцији његове куће "Квик рол продакшнс".

"Пошто сам дуго у кућном притвору, лепо је да имате посету с времена на време и да научите нешто о свету. А пошто су разговори које смо имали били крајње занимљиви, помислили смо зашто не бисмо то снимили и приказали другим људима", наводи Асанж у саопштењу.

Шоу-програм "Свет сутрашњице" сниман је у Лондону, где је Асанж провео око 500 дана у кућном притвору.

Раша тудеј откупила је раније лиценцу за емитовање програма и та руска телевизија приказаће читаву серију на енглеском, шпанском и арапском језику.

Асанж очекује пресуду Врховног суда у Лондону о томе да ли ће бити изручен Шведској на испитивање због оптужби за силовање и сексуално злостављање, које он категорички пориче.

Оснивач Викиликса каже да би, уколико буде изручен Шведској, на крају могао да буде послат у САД и кривично гоњен због објављивања њихових поверљивих дипломатских депеша.

Асанж се нашао на удару САД због објављивања више од 250.000 америчких дипломатских депеша, што је изазвало праву пометњу не само у Вашингтону, него и у другим земљама из којих су извештавали амерички службеници.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару