Временска прогноза - 12. децембар

Кишу ће и у нижим пределима заменити снег па нас очекује права зима. Снега ће бити од 25 до 50 центиметара на планинама у Источној Србији. Дуваће јак северни ветар, понегде са ударима олујне јачине. Највиша температура до 4 степена. У Београду ветровито и снежно. У нижим деловима града очекује се до 15 цм, снега а на Авали и Космају до 30 цм . Већ у понедељак снег ће престати да пада.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

12.12.2021. Недеља: Облачно, хладно и ветровито са снегом, само још на истоку, југоистоку и североистоку ујутро са кишом која ће брзо прећи у суснежицу и снег. У већини нижих предела стварање снежног покривача висине од 5 до 25 cm, у брдско-планинским пределима и више, услед стварања снежних наноса локално и до 50 cm, а на крајњем северозападу, истоку и југоистоку мањи снежни покривач. Највише падавина се очекује у западним и централним пределима и на подручју Хољских и Кучајских планина. Дуваће умерен и јак северни и северозападни ветар, понегде са ударима олујне јачине. У већини места температура током дана без већег колебања, од -1 до 2. На југоистоку, истоку и североистоку ујутро мало топлије, до 4 , током дана у паду. Упозорење: Повећање снежног покривача изнад 1000 m  ≥ 30 cm за 12 h, вероватноћа: 90%. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа: 90%.

13.12.2021. Понедељак: Претежно облачно уз слабљење и постепени престанак снега, само се у Војводини очекује делимично разведравање. Удари северног и северозападног ветра биће у слабљењу. Најнижа температура од -3 до 1, највиша од 0 до 3 степена. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s , вероватноћа: 80%.

14.12.2021. Уторак: Умерено до потпуно облачно, хладно и углавном суво, само још понегде у планинским пределима провејавање слабог снега. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од -2 до 2, највиша од 0 до 4 степени.

15.12.2021. Среда: Ујутро слаб мраз. Током дана умерено до потпуно облачно и суво. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од -4 до -1, највиша од 2 до 6 степена.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 16.12.2021. до 20.12.2021.)
Ујутро слаб мраз. Током дана умерено до потпуно облачно, у нижим пределима слабе мешовите падавине (киша и снег) очекују се углавном јужније од Саве и Дунава. 

недеља, 08. септембар 2024.
31° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару