Читај ми!

Временска прогноза 9. септембар 2024.

Наоблачење са запада региона већ ујутру ће захватити Војводину доносећи кишу и пљускове, поподне се падавине очекују на западу и у Шумадију, а тек увече на крајњем југу. Стиже и свежији ваздух и спушта температуру за 5-6 степени, а у уторак за још 5. Ујутру температура од 13 степени, током дана до 31 степен. У Београду пре подне ветровито. Поподне и увече киша и пљускови. Темепраутра до 28 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

09.09.2024. Понедељак: Свежије. Наоблачење са кишом и пљусковима са грмљавином које ће ујутро захватити Војводину, током преподнева ће се проширити на западне, а после подне и увече и на остале делове Србије. Падавине ће бити израженије после подне и увече и то у западној половини земље, као и у Шумадији. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју повремено и јак, а на југу Баната и у Подунављу током јутра и преподнева са ударима олујне јачине источни и југоисточни. Касније после подне и увече слабљење ветра, а увече и током ноћи ка уторку и скретање на северозападни правац. Најнижа температура од 13 на истоку и југоистоку, до 24 степена у Вршцу, а највиша од 27 до 31 степен. Упозорења: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 95%. Локална појава грмљавина са количином падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 90%.

10.09.2024. Уторак: Још мало свежије. На северозападу променљиво облачно и углавном суво са сунчаним интервалима, а у осталим крајевима претежно облачно местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Падавине ће бити израженије на истоку и југоистоку земље. Ветар умерен, повремено и јак северозападни, увече у слабљењу. Најнижа температура од 15 до 18, а највиша од 20 до 26 степени. Упозорења: Локална појава грмљавина са количином падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 80%.

11.09.2024. Среда: Променљиво облачно у већини крајева са дужим сунчаним интервалима, осим на истоку и југу земље. Ветар слаб и умерен, у планинским пределима источне Србије повремено и јак северозападни. Најнижа температура од 13 до 16, а највиша дневна од 23 до 27 степени.

12.09.2024. Четвртак: Претежно сунчано, повремено уз малу до умерену облачност. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, крајем дана и током ноћи у кошавском подручју у појачању. Најнижа температура од 10 до 17, а највиша од 26 до 30 степени.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 13.09. до 17.09.2024.)
Променљиво облачно и нестабилно местимично са кишом и локално израженијим пљусковима са грмљавином. Температура око просека за ово доба године.

недеља, 08. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару