Читај ми!

Временска прогноза - 4. децембар

Први децембарски дани као да најављују зиму са више снега. До јутра на планинама ће пасти још 10 центиметара белог покривача, а биће га и у нижим пределима југозападне Србије. Већ ујутру разведравање и то прво на северу земље. Увече ново наоблачење. Ујутру у Војводини мраз. Највиша дневна температура од 5 до 9 степени.

 
Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)


04.12.2021 Субота:
Ујутру на северу ведро уз слаб мраз, а у осталим пределима облачно, још само понегде на југозападу, југу и југоистоку са слабим снегом. Током дана мало и умерено облачно са сунчаним интервалима и хладно. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, крајем дана на југу Баната повремено и јак. Најнижа температура од -4 на северу до 4 на југу, највиша од 5 до 9 степени. Током ноћи ново наоблачење на северу и западу.

05.12.2021. Недеља: Мало топлије уз наоблачење које ће ујутру и пре подне захватити северне и западне крајеве, после подне и увече прошириће се и на остале условљавајући местимично кишу, на високим планинама снег. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју и на планинама повремено и јак, јужни и југоисточни. Најнижа температура од -1 до 3, највиша од 5 у Тимочкој Крајини до 12 степени на југоистоку Србије.

06.12.2021. Понедељак: Облачно, местимично с кишом, у брдско-планинским пределима са снегом, који се увече и током ноћи очекује и у нижим пределима. Ветар слаб и умерен, на северу и западу Србије западни и северозападни, у осталим крајевима јужни и југоисточни који ће после подне и увече бити у скретању на западни и северозападни. Најнижа температура од 2 до 6, највиша од 5 до 9 степени.

07.12.2021. Уторак: Облачно са снегом, на северу и кишом и суснежицом , па ће у брдско-планинским пределима доћи до повећања, а у нижим (осим на северу) до формирања снежног покривача. Ветар умерен, повремено и јак северозападни. Најнижа температура од -1 до 4, највиша од 3 до 7 степени. Упозорење: Снег, формирање/ повећање снежног покривача, вероватноћа 80%

Прогноза временa за наредних пет дана (од 08.12.2021. до 12.12.2021.)
У среду престанак падавина и делимично разведравање уз пораст температуре. До краја периода топлије, местимично са кишом у нижим пределима и снегом на планинама.

недеља, 08. септембар 2024.
26° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару