Читај ми!

Клинтоновoj "офарбали" аутомобил

Демонстранти у Манили бацили фарбу на аутомобил Хилари Клинтон, сукобили се са обезбеђењем америчке државне секретарке и приморали колону да промени правац.

Америчку државну секретарку Хилари Клинтон су, по доласку у званичну посету Филипинима, на улицама Маниле дочекали демонстранти који су се, недалеко од председничке палате, сукобили са њеним обезбеђењем и приморали колону да промени правац.

Припадници филипинског обезбеђења и бар један Американац искочили су из аутомобила са аутоматским пушкама, након што је око 50 демонстраната почело да шутира возило и баца црвену фарбу на аутомобил у којем је била Клинтонова.

Срећом, није било пуцњаве, рекао је рекао је фотограф АФП-а који је био на лицу места.

Представник америчке амбасаде у Манили Бетина Малоне и званичници полиције одбили су да коментаришу инцидент, који се догодио после разговора америчке државне секретарке с филипинским председником Бенињом Акином у палати Малакананг.

Фотограф АФП-а испричао је да се инцидент догодио док су филипински полицајци на мотоциклима пратили конвој који је излазио из палате.

Главнина конвоја се после напада окренула и упутила другим путем. Потом је полиција употребила палице и приморала демонстранте да се повуку.

Нека од возила из пратње су улубљена, а на једном је поломљено огледало са стране, рекао је фотограф.

Представница левичарске групе Анакбајан из Маниле, Диана Мари Солмајор, рекла је АФП-у да је њена група одговорна за напад. Солмајорова каже да је око 50 чланова Анакбајана црвеним воденим бомбама засуло конвој Клинтонове и бацало транспаренте на возила.

Нико од демонстраната није ухапшен, али су неки повређени. Непосредно после тог инцидента, усамљени демонстрант је прекинуо на кратко јавни скуп на коме је учествовала Клинтонова, тражећи окончање војног пакта између две земље.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару