Пакистан под водом

Најмање 430 особе погинуле у поплавама у Пакистану. Најтеже погођен северозапад земље, где слабо опремљени спасиоци покушавају да допру до људи одсечених у удаљеним селима.

У поплавама у Пакистану погинуло је најмање 430 особа, а стотине хиљада људи изгубило је своје домове, саопштили су пакистански званичници.

Поплаве су настале услед обилних монсунских киша које не престају већ три дана, а које су проузроковале и клизишта широм земље.

Операција спасавања је отежана због лошег времена а метеоролози прогнозирају наставак падавина.

Велики број жртава указује на лошу инфраструктуру у сиромашном Пакистану, где спасиоци са слабом опремом покушавају да допру до људи одсечених у удаљеним селима, преноси АП.

Најтеже је погођен северозапад земље, а министар информисања за ту област Миан Ифтихар Хусаин, рекао је да је ово најтежа и најразорнија поплава у тој области од 1929. године када је погинуло 408 особа.

Аутопут који повезује Пешавар са пакистанском престоницом Исламабадом затворен је, а најмање 60 мостова је уништено, рекао је Хусаин.

Пакистански министар је проценио да је око 400.000 људи одсечено у разним селима на северозападу земље.

"Спасилачка операција са хеликоптерима не може да се спроведе због лошег времена, а имамо само 48 спасилачких чамаца на располагању", рекао је Хусаин.

У пакистанском делу Кашмира потврђена је смрт најмање 22 особе. У областима подложним поплавама најчешће живе најсиромашнији становници Пакистана, који не могу себи да приуште живот на сигурнијем терену.

Поплаве су недавно погодиле и провинцију Југозападни Балучистан. У поплавама прошле недеље у тој области погинула је најмање 41 особа а хиљаде кућа је уништено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи