Пожари у Русији

Најмање 25 особа изгубило живот у пожарима који су избили у три руске области. Више од 850 домова потпуно уништено. У Москви измерено рекордних 38 степени.

У пожарима који су у последња 24 часа захватили Московску, Вороњежску и Њижегородскују област, најмање 25 особа је погинуло.

Руски председник Дмитриј Медведев наредио је Министарству одбране да се укључи у гашење пожара, саопштила је портпаролка председника Наталија Тимакова.

Начелница управе за информисање у Министарству за ванредне ситуације Ирина Андријанова рекла је агенцији Итар-Тас да је у Њижегородској области погинуло девет особа, пет у Вороњежској а седам у Подмосковљу, од којих је шесторо нађено у подмосковном селу Моховоје, где је у пожару уништено 15 кућа.

Укупно је у пожарима изгорело више од 850 домова у све три области захваћене ватром.

Начелник Централног регионалног центра Министарства за ванредне ситуације Александар Кац је рекао да је регистровано 30 природних пожара, насталих због дуготрајних високих температура и одсуства падавина.

У околини Москве регистровано је девет пожара, због којих је руска престоница претходних дана била обавијена густим димом. Јак ветар који је синоћ почео да дува, током ноћи је прочистио ваздух, па Московљани данас могу лакше да дишу.

У области Рјазањ, 200 километара југоисточно од Москве, троје људи је страдало у пожарима, рекао је гувернер те области Олег Коваљов, преноси руска агенција Интерфакс.

У области Липецк, 500 километара јужно од Москве погинуо је један ватрогасац а три особе су тешко повређене у пожарима.

Синоптичари су синоћ у 22.00 по локалном времену у Москви забележили рекордних 38,2 степена, саопштио је Интернет портал за временску прогнозу Фобос.

Велике врућине почеле су у Москви средином јуна, а од тада је више пута пробијен температурни рекорд.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи