Епидемија колере у Камеруну

У северном Камеруну, 77 особа умрло од колере, у последња два месеца. Власти забринуте због ширења болести. Међународни Црвени крст страхује од ризика да се епидемија прошири и на Нигерију и Чад.

Од колере је, од почетка јуна, у северном Камеруну, умрло 77 особа, а власти су саопштиле да је то најгора епидемија од 2004. године и да постоји опасност да се прошири на суседне државе, Нигерију и Чад.

Колера се најчешће преноси преко хране и воде загађене бактеријама и погађа углавном централноафричке земље, у којима, према проценама Уједињених нација, мање од половине становништва има приступ незагађеној води за пиће. 

Камерунски министар здравља Мама Фоуда апелује на становништво у погођеном региону да буде опрезно и да одмах здравственим властима пријави сваки сумњиви случај.

"Поштујте минимални хигијену и санитарну праксу. Дезинфикујте изворе питке воде, прокувавајте воду за пиће, перите руке пре јела", наводи се у саопштењу Министарсва здравља.

Међународни комитет Црвеног крста (МКЦК) саопштава да постоји ризик од ширења епидемије и подсећа да је, пре шест година, око сто људи умрло од колере у епидемији која је захватила град Дуалу, у Камеруну.

"Ако се хитно не предузму одговарајуће мере, постоји бојазан да се епидемија прошири и на остале делове Камеруна и да се прошири на суседне дружаве, Нигерију и Чад", саопштио је анонимни извор из МКЦК-а, преноси Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи