Масовна гробница у Мексику

Остаци 38 особа, за које се претпоставља да су жртве нарко картела, пронађени су недалеко од града Монтереја на северу Мексика.

Мексички војници открили су на северу земље масовну гробницу са телима најмање 38 особа, које су, како се верује, жртве припадника нарко банди.

Истражитељи претражују гробницу, откривену у предграђу града Монтереја, трећег по величини у Мексику, навели су локални медији.

Тужилац мексичке државе Нуево Леон Алехандро Гарса рекао је да тек треба да се претраже још три јаме. Према његовим речима, до сада су пронађена тела 36 мушкараца и две жене.

Тајна гробница откривена је у четвртак после анонимне дојаве, известио је Би-Би-Си, наводећи да је гробница величине 70 пута 40 метара.

У протеклих 15 дана још две сличне гробнице откривене су у Нуеву Леонеу, центру насилних сукоба међу нарко бандама.

Познато је да убице, које припадају нарко картелима управо на оваквим местима убијају своје жртве. Крајем маја, полиција је у туристичком месту Такско, у централним деловима земље, пронашла тела 55 особа у једном напуштеном руднику.

Скоро 25.000 људи убијено је у Мексику од како је влада покренула офанзиву против нарко картела крајем 2006. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи