Земљотреси на Филипинима

У размаку од само неколико минута три јака земљотреса јачине око седам степени Рихтерове скале погодила су синоћ југ Филипина.

Три снажна земљотреса, у размаку од само неколико минута, потресла су прошле ноћи јужни део Филипина, али штета није причињена, јер су се потреси догодили на великој дубини испод океана.

Потреси, јачине око седам степени Рихтерове скале, осетили су се на острву Минданао, другом по величини на Филипинима, а власти нису издале упозорење од цунамија.

Епицентар земљотреса забележен је 95 километара југозападно од града Котабато, на дубини од 607 километара испод океана.

Филипински архипелаг лежи на "Ватреном појасу Пацифика", где су чести земљотреси.

У земљотресу јачине 7,9 степени Рихтера код острва Минданао, 1976. године, погинуло је скоро 5.000 људи.

Скоро 5.000 људи је погинуло у земљотресу јачине 7,9 степени Рихтера који је 1976. године погодио југ земље и покренуо цунами у заливу Моро.

Још један снажан земљотрес од 7,7 степени, у ком је погинуло 2.000 људи, догодио се 1990. године на северном острву Лусон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи