Евакуација са бродова у Мексичком заливу

Због доласка тропске олује Бони, наређена евакуација са бродова и платформи у Мексичком заливу. Гувернер Луизијане прогласио ванредно стање.

Наређена је евакуација са бродова и платформи изнад оштећене бушотине нафтне компаније "Бритиш петролеум", у Мексичком заливу, због доласка тропске олује Бони.

Олуја је већ захватила Бахамска острва, изазвала поплаве у Порторику, Доминиканској Републици и на Хаитију. У Мексичком заливу, удар олује очекује се током викенда.

Гувернер Луизијане прогласио је стање елементарне непогоде, јер се предвиђа удар олује, на ту америчку савезну државу за два дана. Олују прати ветар снаге 65 километара на час. 

Британска компанија "Бритиш петролеум" већ је евакуисала један број радника са осам нафтних постројења дуж обале Мексичког залива.

Главним бродовима и платформама стационираним изнад оштећене бушотине нафтне компаније "Бритиш петролеум" наређено је да се евакуишу, због доласка тропске олује. Купола која последњих дана успешно спречава отицање нафте остаће затворена, саопштила је Обалска стража.

"Иако ово није ураган, то је олуја која ће вероватно имати значајан утицај, па ми предузимамо мере предострожности", речено је Облаској стражи.

Олуја би могла да одложи, 12 дана, покушај да се бушотина трајно затвори, преносе агенције. Наређено је да се евакуише десетак бродова са извора нафтне мрље, укључујући и платформу која буши помоћну бушотину, кроз коју треба трајно забетонирати главну бушотину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи