Ледени талас у Јужној Америци

Поларне хладноће захватиле делове јужноамеричког континента. Температура пала на 25 испод нуле. Од последица смрзавања страдало 175 особа.

Делови Јужне Америке погођени су екстремно ниским температурама, од којих је, према прикупљеним подацима, смртно страдало 175 људи.

Најгоре невреме погодило је југ Перуа, где су температуре у неким деловима Анда пале на 25 степени испод нуле. Од почетка прошле седмице до јуче, према службеним подацима, у тој земљи од хладноће је умрло 112 људи.

И у Аргентини се становништво бори с најнижим температурама у последњих десет година. Од последица смрзавања умрло је 16 људи, а 11 је умрло од тровања угљен-моноксидом, јер су се грејали неисправним пећима.

У Боливији је, до сада, од хладноће преминуло 18 људи, у Парагвају петоро, у Чилеу и Уругвају по двоје, а на југу Бразила деветоро.

У неким деловима Боливије и Перуа, до краја ове седмице, због великих хладноћа, затворене су све школе, а у већини јужноамеричких градова су отворена преноћишта за бескућнике.

Снабдевање становништва плином и струјом је озбиљно угрожено у свим деловима континента захваћеним леденим таласом, а најтеже је у Аргентини.

У Парагвају и Бразилу о смрзавања на пашњацима страдало је више хиљада говеда.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи