Нафтна мрља "замрљала" рачун

"Бритиш петролеум" саопштио да су трошкови покушаја да се заустави истицање нафте у Мексичком заливу достигли четири милијарде долара. До сада поднето 116.000 појединачних захтева за надокнаду штете.

Британска енергетска компанија "Бритиш петролеум" је саопштила да су трошкови покушаја заустављања истицања нафте у Мексичком заливу и исплате одштете достигли четири милијарде долара.

Компанија је, како преноси АП, саопштила да је досад исплатила 207 милиона долара одштете на захтев више од 67.500 појединаца дуж јужне обале САД.

До сада је, иначе, поднето готово 116.000 појединачних захтева за надокнаду штете претрпљене због изливања нафте "Бритиш петролеума" у Мексичком заливу.

Укупни трошкови "Бритиш петролеума", укључујући накнаду заливским савезним државама као и влади САД, достигли су 3,95 милијарди долара, али се још не може предвидети колики ће бити укупни трошкови.

Цурење нафте започело је после експлозије на платформи испред обала Луизијане 20. априла, у којој је погинуло 11 радника, што се касније претворило у највећу еколошку катастрофу у историји САД.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи