Масакр на приватној забави у Мексику

Најмање 17 људи је убијено на једној приватној забави у граду Тореона, на северу Мексика. Група наоружаних мушкараца упала у двориште и насумично отворила ватру. Полиција сумња да је реч о освети нарко клана "Хуарез".

Група наоружаних мушкараца, осимњичених за трговину наркотицима, упала је на приватну забаву у мексичком граду Тореон и убила 17 људи, међу којима је било пет жена, саопштила је мексичка полиција.

Ово је један од најкрвавијих напада у Мексику повезаних са кријумчарењем дроге.

Нападачи, распоређени у пет возила, кренули су из Тексаса и упали на приватну забаву у зидом ограђеној башти у предграђу Тореона, срушили улазну капију и отворили ватру на присутне, пренео је Ројтерс.

"Упали су унутра, отворили ватру и пуцали на све што се креће", рекао је неименовани званичник из канцеларије окружног тужиоца.

Напад, који се догодио непосредно после поноћи, уследио је неколико дана пошто су припадници нарко картела активирали бомбу постављену у аутомобилу и убили четворо људи у граду Сијудад Хуарез.

Ово је био први пут да су припадници нарко картела употребили аутомобил бомбу као средство напада.

Мексичка полиција окривила је "Ла Линеу", наоружани огранак моћног картела "Хуарез", за овај напад који је, највероватније, изведен у знак освете због хапшења једног члана ове групе.

За сада није познато ко је одговоран за напад у Тореону, у области која представља кључну тачку кријумчарења наркотика у Сједињене Америчке Државе, али је овај регион познат по сукобљавању картела "Синалоа" - који предводи један од најтраженијих криминалаца у Мексику Жоакин "Кратки" Гузман - и картела "Зета".

Најмање 26.000 људи убијено је у Мексику у сукобима повезаним с кријумчарењем дроге, од када је председник Фелипе Калдерон ступио на власт и покренуо велику операцију против припадника нарко картела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи