Шта хоће Руси?

Грузијски председник Михаил Сакашвили не разуме шта Русија хоће од његове земље. "Тешко је схватити шта они хоће, ми смо увек хтели да им изађемо у сусрет, али чим бисмо попустили, они би тражили још нешто".

Председник Грузије Михаил Сакашвили изјавио је да не разуме шта Русија жели од његове земље, наводећи да лоши односи две државе неповољно утичу на присутство руске културе у Грузији.

"Тешко је схватити шта они хоће, ми смо увек хтели да им изађемо у сусрет, али чим бисмо попустили, они би тражили још нешто", рекао је Сакашвили белоруској државној телевизији.

Грузијски председник је, такође, изјавио да лоши односи двеју земаља неповољно утичу на присутство руске културе у Грузији.

"Увек сам говорио да сам, можда, последњи, а, можда, претпоследњи председник Грузије који може да цитира Пушкина, Љермонтова, Бродског, Јесењина. Следећа генерација неће знати шта је Русија и где се она налази", рекао је Сакашвили, који свог сина "тера" да учи руски, иако се он противи и не разуме зашто му тај језик треба.

Сакашвили је поменуо и филм који је недавно приказан на руској телевизији НТВ, а који говори о Лукашенку и Белорусији деведесетих година.

Позив преседника Грузије на националну телевизију Белорусије уследио је непосредно после емитовања спорног филма. Међутим, руска телевизија је већ најавила и други део филма са речима "Шта сте још хтели да знате о Лукашенку, али сте се стидели да питате?"

Канал Раша Тудеј је, такође, недавно показао емисију о белоруском председнику под називом "Последњи диктатор Европе".

Сакашвили је истакао да рачуна на подршку Белорусије и да се нада да ће одлуку о статусу Абхазије и Јужне Осетије Белорусија донети сама.

Москва не жели да сарађује са Грузијом од сукоба у августу 2008. године, када је грузијска војска напала главни град Јужне Осетије Цхинвали, а председник Русије Дмитриј Медведев је раније изјавио да ће се односи са Грузијом побољшати када та земља добије новог председника.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи