Пожар у ирачком хотелу

Најмање 29 људи изгубило је живот у пожару који је избио у хотелу "Сома", у ирачком граду Сулејманији. Узрок пожара највероватније квар на електричним инсталацијама.

У пожару који је избио у хотелу у Сулејманији погинуло је 29 људи, међу којима је било жена, деце и странаца, а најмање 22 особе су повређене, саопштила је ирачка полиција, а пренео Ројтерс.

"Званични број погинулих је 29 особа, 22 особе су рањене. Због великог броја погинулих и рањених, ноћу је у болници био потпуни хаос, што објашњава грешке у броју жртава", рекао је представник градске полиције Наџимадин Кадир.

Ројтерс је раније саопштавао да је у пожару који је избио у петоспратном хотелу "Сома" погинуло 40 људи.

Најмање троје људи је погинуло када су, бежећи од ватре, скочили са трећег спрата, а већина осталих угушила се димом, рекао је доктор Рекот Хама-Рашид, начелник градске болничке службе.

Међу жртвама су радници хотела који су били држављани Бангладеша, као и држављани Британије, Канаде, Јапана, Аустралије и један американац.

Функционер локалне службе безбедности Кадер Хама-Џан изјавио је да пожар није био дело терориста.

"То није било дело терориста. Узрок пожара је, највероватније, квар на електричним инсталацијама", изјавио је Хама-Џан и додао да је истрага у току.

Сулејманија, други по величини град у Ирачком региону Курдистану, налази се 260 километара североисточно од Багдада. Курдистан привлачи велики број странаца због релативне стабилности региона и нафтних резерви.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи