Волстрит под контролом

Закон о обухватној реформи финансијског система усвојио амерички Сенат. Као један од приоритета председника Барака Обаме, донет је са циљем да се спречи понављање кризе из 2008. године.

Амерички Сенат усвојио је Закон о обухватној реформи финансијског система, којим се значајно шире овлашћења Централне банке Сједињених Држава и одређује нова улога појединих државних агенција.

За закон је гласало 60 сенатора, а против је било њих 39. Закон о обухватној реформи финансијског система, као један од приоритета председника Барака Обаме, донет је са циљем да се спречи понављање кризе из 2008. године.

Пошто га је у истоветној форми недавно усвојио и Представнички дом Конгреса, закон ће ступити на снагу када га, према најавама следеће недеље, потпише председник Барак Обама.

"Неопходна нам је реформа како бисмо заштитили потрошаче и економију у целини. Треба нам реформа која ће спречити сумњиве уговоре који су довели до кризе и пореске обвезнике заштитити од грешака Вол Стрита", истиче Барак Обама, председник САД.

Закон предвиђа механизме за ликвидацију великих финансијских компанија губиташа, како би се избегло да за собом повуку целу привреду. Подразумева и формирање посебног савета и агенције за заштиту потрошача.

.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи