Кастро опет у јавности

Вођа кубанске револуције Фидел Кастро појавио се на телевизији први пут после 2006. године, када се повукао из јавности, због лошег здравственог стања.

Фидел Кастро појавио се на телевизији после четири године. Током интервјуа, 83-годишњи Кастро говорио је о међународним односима, укључујући питања односа према Северној Кореји и Ирану, пренео је Би-Би-Си.

Учествујући у контакт емисији Округли сто,која је трајала сат и петнаест минута, Кастро је деловао опуштено и на моментне је испољавао стари говорнички дар, али је у неким тренуцима говорио промукло и споро.

Велики део емисије протекао је у читању туђих или Кастрових текстова, наводи Асошиејтед прес, додајући да још није сасвим јасно зашто се бивши кубански лидер одлучио да уживо учествује у програму.

Кастро је,током емисије, упозорио Вашингтон да не напада Иран који, "за разлику од Ирака, није лако војно поразити".

Дописник Би-Би-Сија из Хаване Мајкл Вос сматра да је могући циљ Кастровог појављивања у јавности да покаже да је још укључен у рад владе и да је свестан онога што се догађа у међународним односима.

"Могуће је да је Кастрово појављивање на телевизији у вези са одлуком његовог брата Раула да ослободи 52 политичка завореника и начин да поручи народу како је са тим упознат и да је вероватно и он имао утицај на доношење једне такве одлуке", оценио је дописник Би-Би-Сија из Хаване.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи