Лажна узбуна у авиону

Притворен дипломата катарске амбасаде због сумње да ће активирати експлозив у авиону на линији Вашингтон-Детроит. Авион, под пратњом два ловца F-16 слетео на аеродром у Денверу где је прегледан, експлозив није пронађен.

У авиону на линији Вашингтон-Денвер ноћас је дошло до инцидента, у коме је савладан путник који је покушао, како се тврди, да запали своју ципелу.

Амерички медији су прво јавили, позивајући се на изворе у Еф-Би-Ај, да су полицајци који обезбеђују путничке линије, савладали Мохамеда ал Модадија, дипломату амбасаде Катара у Вашингтону, који као трећи секретар амбасаде и вицеконзул, има пуни дипломатски имунитет.

АП наводи да су службеници безбедности у авиону реаговали када су приметили дим који је долазио из тоалета.

Упитали су човека који се тамо налазио о чему се ради, а он се наводно нашалио да "покушава да запали чипелу", што је, објашњава агенција, била алузија на "бомбаша са ципелом" Ричарда Рајда.

Касније је објашњено да се ради о неспоразуму, али је катарском дипломати одређен  притвор.

На вест о инциденту у путничком авиону компаније "Јунајтед флајт", који је се налазио на око 60 километара од Денвера, одмах су узлетела два војна авиона F-16 из базе Бакли.

Путнички авион је по безбедном слетању у Денвер, током којег нико није повређен, прегледан, јер се сумњало да се ради о покушају активирања "ципеле-експлозива".

Амерички председник Барак Обама обавештен је о инциденту који се догодио у путничком авиону на домаћој линији у САД, када је један путник приведен пошто је несланом шалом изазвао безбедносне проблеме.

Обама је у тренутку када је дошло до инцидента био у председничком авиону "Ер Форс 1" на лету за Праг.

Обаму су о инциденту, о коме је у току истрага, обавестили светник за националну безбедност генерал Џим Џонс и шеф Штаба националне безбедности Денис Мекдоноу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару