Читај ми!

Трамп о атентатима: Дуго смо тражили више људи и боље обезбеђење

Бивши председник и републикански председнички кандидат САД Доналд Трамп изјавио је да постоји "слабост" у напорима да се он заштити и да је дуго тражио више људства у свом безбедносном тиму.

Потребна је већа заштита и дуго смо тражили више људи, рекао је Доналд Трамп у инјтервјуу за Фокс њуз након другог покушаја атентата на бившег председниак САД и републиканског кандидата.

"Одавно смо тражили више људи, више мушкараца и жена, више људи. Имамо скупове од 50 до 60.000 (људи). У Њу Џерсију смо имали 107.000 људи", рекао је Трамп, два дана након другог покушаја убиства који се догодио док је играо голф у Вест Палм Бичу.

Вршилац дужности директора америчке тајне службе Роналд Роу Млађи рекао је почетком недеље да су средства за Трампову безбедност додатно повећана још у јулу када је био први атентат, и то на "већ побољшану безбедносну позицију" председничког кандидата.

У интервјуу је такође рекао да би желео да упозна жену која је наводно упозорила власти да је возилом управљао мушкарац Рајан Весли Рот (58) оптужен за последњи планирани атентат.

Осумњичени Весли Рот побегао је пешке са терена за голф где је наводно планирао да убије Трампа, а затим у возилу.

"Жена која је била у аутомобилу видела је човека на улици и пратила га је. Када је стао, паркирала је свој ауто и почела да слика његове регистарске таблице, а онда је те слике послала полицији", испричао је Трамп и похвалио жену за њену марљивост и обраћање пажње на детаље.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи