Читај ми!

Зашто су Трампови терени за голф проблематични за америчку Тајну службу

Терени за голф, а посебно имања Доналда Трампа, дуго су били извор забринутости међу званичницима Тајне службе који су, нарочито док је био председник, имали задатак да обезбеде терен док Трамп игра.

Зашто су Трампови терени за голф проблематични за америчку Тајну службу Зашто су Трампови терени за голф проблематични за америчку Тајну службу

У недељу је дошло до пуцњаве испред Трамповог голф клуба на Флориди, док је бивши председник био на терену. Агенти су пуцали на човека за кога верују да је циљао из пушке, преносе амерички медији. Осумњичени је ухапшен, а пронађено је и оружје.

Терен за голф је често највећи отворени простор који председник може да посети, а њихов дизајн - који се често наслања на јавне путеве и садржи елементе попут дрвећа и брда који могу да прикрију потенцијалне убице - чини их посебно тешким за агенцију да их обезбеди.

Као и други председници пре њега, Трампово присуство на голф терену не доводи до тога да се клуб затвори за ширу јавност, нити да се затворе путеви у близини.

Уместо тога, групе агената у одећи за голф обично се возе у колицима за голф испред и иза председника док игра и обезбеђују подручја неколико минута пре него што стигне.

Трампов међународни голф клуб у Вест Палм Бичу наслања се на три пута са великим прометом: Кирк Роуд, Самит Булевар и Конгресну авенију. Међународни аеродром Палм Бич је такође у близини.

Као председник, Трамп се често могао приметити преко пута Кирк Роуда док је играо голф, али представницима медија није било дозвољено да стоје на тротоарима у близини голф терена док је Трамп играо.

Након што је напустио функцију, нека од тих ограничења су укинута. Грађани су могли да имају јасан поглед на Трампа са тротоара на Самит Булевару и Конгресној авенији.

На брифингу у недељу, шериф округа Палм Бич је признао да је тајна служба, пошто Трамп сада није председник, "ограничена“ у својој способности да у потпуности окружи терен за голф.

Када је био председник, Барак Обама је најчешће играо голф у заједничкој бази Ендруз, која је, по својој природи као војни објекат, имала ограничен приступ - како самом игралишту, тако и његовој околини.

Председник Џо Бајден ретко игра голф.

понедељак, 16. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи