Читај ми!

Подигнута оптужница против нападача на Трампа; ФБИ инцидент истражује као покушај убиства

ФБИ је саопштио да је бивши председник и кандидат републиканаца на предстојећим председничким изборима Доналд Трамп био предмет очигледног покушаја убиства у свом голф клубу на Флориди. Нападач је идентификован као Рајан Весли Раут, грађевински радник са Хаваја. Федерални суд је подигао оптужницу против Рута. Бела кућа је, након инцидента на Флориди, саопштила да су председник САД Џозеф Бајден и потпредседница Камала Харис обавештени о безбедносном инциденту. Бивши председник вратио се на своје имање Мар-а-Лаго на Флориди. Поручио је да је безбедан и да је добро.

Пуцњава се догодила испред Трамповог међународног голф клуба на Флориди у Вест Палм Бичу, док је бивши председник био на терену, који је потом затворен.

Припадници Тајне службе пуцали су на осумњиченог који је потом ухапшен, саопштено је из полиције. Идентификован је као Рајан Весли Раут, грађевински радник са Хаваја рођен 1966. године.

"Мушкарац који је приведен био је 'релативно миран' када је притворен. Није показивао много емоција. Није ни питао о чему се ради", рекао је шериф округа Мартин Вилијам Д. Снајдер.

На месту на којем су га открили агенти Тајне службе пронађена су два ранца, "гопро" камера и аутоматска пушка АК-47 налик "калашњикову".

Трамп: Добро сам и на безбедном

Бивши председник САД Доналд Трамп вратио се на своје имање Мар-а-Лаго на Флориди.

Путем имејла који се користи за прикупљање средстава у кампањи, присталицама је поручио да је безбедан и захвалио им на подршци.

"Била је пуцњава у мојој близини, али пре него што гласине почну да измичу контроли, желео сам да прво чујете ово: добро сам и на безбедном", пише у имејлу.

ФБИ: Трамп био предмет покушаја убиства 

Федерални истражни биро је саопштио да је бивши председник и кандидат републиканаца на предстојећим председничким изборима Доналд Трамп био предмет очигледног покушаја убиства у свом голф клубу на Флориди.

Бела кућа: Бајден и Камала Харис обавештени о пуцњави

Бела кућа је, након инцидента на Флориди, саопштила да су председник САД Џозеф Бајден и потпредседница Камала Харис обавештени о безбедносном инциденту на Трамповом међународном голф терену, где је бивши председник играо голф. 

"Осетили су олакшање када су сазнали да је безбедан. Њихов тим ће их редовно обавештавати о развоју ситуације", навела је Бела кућа.

Ко је Рајан Весли Раут?

Осумњичени за покушај убиства председничког кандидата републиканаца, Доналда Трампа идентификован је као Рајан Весли Рут, грађевински радник са Хаваја рођен 1966. године.

Раут је ухапшен док је црним "нисаном" покушао да побегне са терена на којем је Трамп играо голф. На месту на којем су га открили агенти Тајне службе пронађена су два ранца, ”гопро” камера и аутоматска пушка налик ”калашњикову”.

Према првим информацијама, Рајан Весли Раут се по друштвеним мрежама хвалио како је једно време провео као добровољац у Украјини, те да је касније помагао у регрутацији бораца за тај фронт.

Агенти су га открили пошто је кроз ограду терена за голф протурио цев пушке. Налази се најмање 250 метара далеко од Трампа.

Мотив ухапшеног још није познат.

Ово је био други покушај убиства председничког кандидата републиканаца Доналда Трампа за два месеца.

Први покушај се догодио 13. јула у градићу Бејкер у Пенсилванији. Томас Метју Крукс пуцао је на Доналда Трампа на скупу у Батлеру, када је Трамп задобио повреду уха.

уторак, 17. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи