Читај ми!

Трамп формално именован за председничког кандидата, Џеј Ди Венс уз њега у изборној трци

Доналд Трамп је на конвенцији Републиканске странке у Милвокију и формално именован за кандидата те странке на изборима за председника САД. Трамп је раније објавио да је за свог кандидата за потпредседника изабрао сенатора Џејмса Дејвида Венса.

Републиканска странка је на конвенцији у Милвокију и формално именовала бившег председника САД Доналда Трампа за кандидата те странке на новембарским изборима за новог шефа државе.

Нешто раније је Трамп саопштио да је након дугог разматрања за свог кандидата за потпредседника изабрао сенатора из Охаја Џејмса Дејвида Венса.

Одлуку о Венсу објавио је на својој друштвеној мрежи Truth Social.

"Након дугог одлучивања и размишљања и разматрања сјајних талената многих особа, одлучио сам да је особа која је најпогоднија за преузимање места потпредседника САД сенатор Џеј Ди Венс из велике државе Охајо", рекао је Трамп.

Додао је, између осталог, да је Венс био маринац, да је дипломирао на универзитету Охајо стејт, као и да је дипломирао право на Јејлу.

"Џеј Ди је имао веома успешну пословну каријеру у технологији и финансијама, а сада, током камапање, биће веома усредсређен на народ за који се толико бриљантно борио, за америчке раднике и фармере Пенсилваније, Мичигена, Висконсина, Минесоте и још даље", поручио је Трамп.

Џеј Ди Венс – сенатор из Охаја и аутор бестселера

Кандидат за потпредседника Доналда Трампа Џејмс Дејвид Венс, познатији по надимку Џеј Ди, изабран је за сенатора Охаја 2023. године.

Рођен је у Мидлтауну у Охају 2. августа 1984. године, а пре студија на политичким наукама и филозофији на Универзитету Охајо Стејт био је у маринцима.

Стекао је и титулу доктора права на Јејлу.

Широј јавности постао је познат након објављивања мемоара Елегија о брђанину (Hillbilly Elegy) 2016. године, по којима је четири године касније Нетфликс снимио истоимени филм са Глен Клоуз и Ејми Адамс у главним улогама.

Књига је постала бестселер Њујорк тајмса, а привукла је пажњу и током Трампове председничке кампање 2016. године.

У политичку кампању за сенат ушао је 2021. године, а наредне године победио је демократског кандидата Тима Рајана у изборној трци за место сенатора Охаја. Формално је ступио на функцију 3. јануара 2023. године.

Бајден: Венс је Трампов клон

Председник САД Џозеф Бајден оценио је да је Џеј Ди Венс Трампов клон, пренео је Си-Ен-Ен.

"Он је Трампов клон по политичким питањима. Не видим никакву разлику", навео је Бајден.

Истовремено, потпредседница Камала Харис честитала је Венсу на кандидатури.

Штаб за кампању америчког председника Џозефа Бајдена саопштио је да је Камала Харис спремна да одржи дебату са Џеј Ди Венсом.

Конвенција у Милвокију одржава се након атентата на Доналда Трампа који се догодио у суботу. Трамп је рањен у уво, а нападач је убијен.

уторак, 16. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару