Обрачун код Пентагона

Три особе, укључујући два полицајца, рањене у пуцњави која је избила на станици подземне железнице код америчког министарства одбране. Нападач подлегао повредама. Пентагон под кључем.

Пуцњава недалеко од Пентагона изазвала је озбиљну узбуну у америчком министарству одбране, које је закључано од тренутка када су се на станици подземне железнице чули хици из ватреног оружја.

У време вечерњег шпица, на улазу који из подземне железнице води у комплекс Пентагона, нападач је хладнокрвно извадио пиштољ и отворио ватру на два дежурна полицајца, а полицајци су узвратили на напад и тешко ранили нападача.

Наоружани нападач подлегао је ранама, а у извештајима медија наводи се да је у питању 36-годишњи Џон Патрик Бедел из Калифорније, преноси Ројтерс.

"Кретао се веома хладнокрвно, безизражајног лица", изјавио је шеф пентагонске Крис Лајман, портпарол обезбеђења Пентагона.

Тројица повређених, од којих два полицајца, хоспитализовани су, а полицајцима живот није угрожен.

Станица подземне железнице се налази у близини масивног комплекса Пентагона, али посетиоци који долазе метроом ипак не могу да уђу директно у добро обезбеђену зграду.

Прво треба да се превезу дугим покретним степеницама, затим да прођу кроз контролни пункт испред улаза, а онда и кроз додатне мере безбедности унутар зграде.

Непосредно по нападу цело здање је блокирано и сви улази затворени, да би сат касније запослени, који су за пуцњаву сазнали преко телевизије, били обавештени да могу да изађу.

Полиција је саопштила да је нападач највероватније деловао сам и да није повезан са домаћим или међународним тероризмом.

"Нема индикација у овом тенутку истраге да постоји икаква веза са домаћим или међународним тероризмом у овом случају", рекао је шеф пентагонске полиције Ричард Кевил.

Истражним органима још увек нису познати Беделови мотиви напада.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару