Прекинут штрајк у Луфтханзи

Прекинут штрајк пилота Луфтханзe који је требало да траје до четвртка. Упркос томе, и данас отказана половина летова. Јуче летело само 45 одсто авиона Луфтханзе.

Програм летова немачке авио-компаније Луфтханза и данас је поремећен, иако је у поноћ прекинут штрајк пилота који је требало да траје до четвртка.

Управа Луфтханзе и синдикат пилота синоћ су се на Суду за радне спорове у Франкфурту на Мајни договорили да се штрајк прекине до 8. марта у поноћ и да се започну преговори о спорним питањима.

Упркос томе, и данас је отказана половина летова Луфтханзе. Компанија је објаснила да је поновно укључивање у светски програм летова дуготрајан процес, и да већина пилота још није на полазним аеродромима.

Пилоти траже од Луфтханзе да им гарантује сигурност радних места у Немачкој и желе да спрече да компанија све више летова пребацује на иностране, јефтиније компаније чији је она власник.

У противном, пилоти желе да се тарифни уговор који важи за њих, примењује и на пилоте у Луфтханзиним компанијама у иностранству.

Луфтханза је јуче од Суда у Франкфурту тражила привремену меру за окончање штрајка.

Компанија је захтеве пилота назвала неприхватљивим оценивши да угрожавају предузетничку слободу и оспоравају прописе који фирмама гарантују да могу слободно да раде у простору Европске уније.

Представници Луфтханзе су најавили да су спремни да са пилотима разговарају и о томе да се у тарифни уговор унесу одредбе о гарантовању радних места у Немачкој.

Према наводима немачке контроле лета, јуче је летело само 45 одсто Луфтханзиних авиона.

Привременом обуставом штрајка Луфтханза није решила проблем. Не само да је синдикат пилота спреман на нове протесте, већ је данас и синдикат стјуардеса и стјуарда најавио могућност да штрајком принуди Луфтханзу да преговара о платама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару