Браун демантује да је насилан

Британски премијер Гордон Браун демантовао оптужбе да је застрашивао запослене и примењивао физичку силу. Браун тврди да уме да буде бесан, али никада насилан. Бес искаљује бацајући новине на под.

Премијер Велике Британије Гордон Браун одбацио је као неосноване и злонамерне оптужбе да је застрашивао запослене и повремено чак примењивао физичку силу, саопштено је из његовог кабинета.

Браун каже да када се наљути баца новине на под и ако је љут онда је љут на себе, а не на друге.

"Ако се наљутим онда се љутим на себе. Бацам новине на под или тако нешто. Желим врло јасно да вам кажем да никада нисам никога ударио у свом животу", рекао је Браун телевизији "Канал 4".

"Ја не радим такве ствари. Одгајио ме је отац који никада није рекао ниједну ружну реч о некоме. Имам јаку вољу, одлучан сам и мислим да нашој земљи треба неко ко може да покрене ствари. Свако јутро устајем одлучан да урадим оно што је најбоље за моју земљу", каже Браун.

Недељник "Обзервер" објавио је делове из књиге новинара Ендрјуа Ронслија "Крај партије", у који се наводи да се премијер Браун на послу насилнички понаша према сарадницима.

Ронсли тврди да је премијер Гордон Браун усамљен човек, љутит и насилан и да терорише запослене у Даунинг стриту. Ронсли каже да за то знају и чланови Брауновог кабинета.

"Могу да кажем да је секретар владиног кабинета Сер Гус О Донел спровео истрагу и вербално упозорио премијера да поведе рачуна о свом понашању. Сто посто сам уверен да се то догодило", рекао је Ронсли.

Нове оптужбе на рачун лидера владајуће Лабуристичке партије додатно су ослабиле њене шансе уочи долазећих избора у јуну, које многи аналитичари виде као крај тринаестогодишње владавине те партије.

Лабуристичка влада је већ под великим притиском због погоршане економске ситуације у земљи, али и непопуларног рата у Авганистану.

Лабуристи су побеђивали опозициону Конзервативну партију три пута од 1997. године , када је партију предводио Тони Блер, који је на половини мандата, 2007. године, власт предао Брауну.

Британски премијер је прошле недеље у телевизијском интервјуу износио болне и интимне детаље из свог живота, намеравајући да на тај начин поврати већи број изгубљених бирача.

Последња истраживања јавног мнења у Великој Британији показују да су у последњих неколико месеци лабуристи смањили заостатак у односу на конзарвативце и сада заостају за њима за шест одсто.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару