Читај ми!

Полиција пронашла нове снимке супруга нестале Ане Волш, пријатељи траже да преузму бригу о деци

Полиција у Масачусетсу каже да је нашла нови снимак, на којем је муж нестале Београђанке Ане Волш снимљен у близини контејнера на дан њеног нестанка. Контејнер се налази близу самопослуге коју је Брајан Волш, како је рекао, посетио тог дана. Анини пријатељи покушавају да добију дозволу да се њихово троје деце из државних институција, где се тренутно налазе, пребаце у кућу једног од пријатеља.

Амерички медији посвећују много пажње супругу Ане Волш – Брајану Волшу и може се рећи да нема никаквих суперлатива. Лист Бостон глов насловљава текст "Брајан Волш – уметност неспретне преваре" и додаје да лажна уметничка дела и убиства имају више заједничког него што можете да претпоставите.

Наглашава се да га је полиција прво уочила пре две године када је ухапшен због плана да заради на сликама јужнокорејског пријатеља, као и да је Брајан продао слике Ендија Ворхола на сајту Ибеј (eBay), али и задржао новац, а купцу послао лажне копије.

Лист пише да је листа превара Брајана Волша дуга и да је у превари са оцем и једним пријатељем ставио у џеп барем милион долара.

Вашингтон пост објавио је дуг чланак са свим детаљима који су до сада познати о нестанку Ане Волш. Лист подсећа да 39-годишња Ана путује сваке седмице у Вашингтон где је регионални менаџер фирме за некретнине, додају да је рођена у Србији и да је студирала пре него што је почела да ради у туризму у Вашингтону и Масачусетсу.

Наводи се и да она и муж Брајан имају троје деце од две до шест година и да имају кућу у низу у Вашингтону, уз кућу у бостонском предграђу Кохасет.

Супруг је рекао полицији да га је Ана пробудила у шест или седам ујутру 1. јануара, пољубила га и рекла да мора да отпутује хитно у Вашингтон и да он настави да спава.

Од тада јој се губи сваки траг, а њен мобилни телефон искључен је од новогодишњег дана.

Директор фирме која представља Аниног послодавца каже да активно помажу локалним властима у потрази за омиљеном колегиницом Аном и да се моле за њен безбедан повратак.

Брајан Волш је полицији рекао да су он и супруга имали госта у новогодишњој ноћи, да је отишао кући око 1 или пола 2 ујутру 1. јануара. 

Полицији је рекао и да је ишао у радње 1. јануара и посетио мајку, али лист наводи да је шест полицајаца трасирало његов наводни пут и открили да није забележен на снимцима две радње које је навео и да нема рачуне да потврди куповину. 

Брајан Волш има заказан наредни судски претрес за 9. фебруар.

Станица Ен-Би-Си 10 из Бостона преноси изјаву Анине рођаке Елизабете Јовичић која каже да је ситуација шок за целу породицу. Истиче да је Ана у новогодишњој ноћи звала маму, сестру и пријатељицу, али да се стицајем околности нису јавиле на телефон.

Пријатељи Ане Волш покушавају да добију дозволу да се њихово троје деце из државних институција, где се тренутно налазе, пребаце у кућу једног од пријатеља, јер су врло забринути за њих, а прикупљају и финансијска средства у ту сврху.

Тако пријатељица Наташа Скај каже да пошто је Ана из Србије и нема никога у Масачусетсу, пријатељи представљају једину могућност да се помогне деци.

Из Одсека за децу и породице Масачусетса не објављују ништа о деци нити плановима да ли ће бити послати негде другде и да ли ће можда бити раздвојени.

Пријатељи поручују – деца су већ прошла кроз велику драму, молимо вас да их не раздвајате.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво