Невреме у Бугарској и Румунији

Већи део Бугарске и Румуније погођен обилним снежним падавинама које отежавају саобраћај. У неким крајевима Бугарске проглашено ванредно стање.

Обилне снежне падавине и снажан ветар током викенда погодили су већи део Бугарске и Румуније, те се у обе земље саобраћај одвија изузетно отежано или је у потпуном прекиду, јављају медији.

У Бугарској је ситуација најгора у североисточним областима, где је у више места већ проглашено ванредно стање, пише бугарска агенција БТА, а према речима локалних власти, проглашење ванредног стање се ускоро очекује и у другим општинама.

У североисточној области Силистра затворене су школе и обданишта, као и сви путеви.

Електроенергетска компанија ЕВН Бугарска саопшила је да њене екипе настоје да поново успоставе нормално снабдевање струјом за 149 села на југоистоку земље, која су без електричне енергије остала када су попуцала 42 електрична вода.

Државни институт за метеорологију и хидрологију упозорио је на повећану опасност од великих снежних наноса због облиних падавина и јаких ветрова који су већ пореметили саобраћај широм земље где је снежни покривач јутрос достизао преко пола метра.

Три вагона композиције која је саобраћала на релацији од Москве до Софије искочила су из шина на око 12 километара од бугарске престонице, саопштила је бугарска железница, нагласивши да у несрећи нико није повређен и да се њен узрок испитује.

Сви летови са аеродрома у Софији полећу један сат касније. Затворен је велики број путева, а привремено и путни правци за камионе према Румунији.

У Букурешту се друмски саобраћај одвија отежано, а екипе за рашчишћавање улица радиле су читаве ноћи како би обезбедиле проходност у главним улицама.

Према саопштењу полиције, у протекла 24 сата забележено је 37 саобраћајних несрећа.

Због обилних падавина, саобраћај обустављен на 16 саобраћајница на југоистоку и југу земље, док су румунске поморске власти саопштиле да је саобраћај обустављен и у речним лукама.

Према последњим метеоролошким извештајима, неповољни временски услови ће се у овој земљи наставити у наредних 12 сати уз ударе ветра до чак 65 километара на час.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару