Кремљ: Пријем Црне Горе у НАТО прети повећањем напетости у Европи

Иницијатива НАТО-а о пријему Црне Горе носи опасност од даљег повећања напетости у Европи, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

У целини, даља експанзија НАТО-а с наше тачке гледишта је пре процес са знаком минус, рекао је Дмитриј Песков новинарима.

Истакао је да ширење НАТО-а не доприноси европској безбедности.

"Обрнуто, он носи опасност даљег повећања нивоа напетости на континенту", рекао је портпарол Кремља.

Министри спољних послова чланица НАТО-а јуче су у Бриселу потписали Протокол о приступању Црне Горе Алијанси.

Од тог момента Црна Гора има статус посматрача у Савету НАТО-а, а после ратификације протокола постаће пуноправна чланица.

Песков је рекао да Русија поздравља иницијативу генералног секретара НАТО-а о поновном заседању заједничког Савета Русија-НАТО до самита Алијансе у јулу.

"Руска страна никада није избегавала дијалог, увек смо били присталице дијалога. Рачунамо да је то једини начин да се реше питања која су пред нама", навео је Песков.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи