Садик Кан Трампу: Дођи у Лондон, упознај моју породицу

Новоизабрани градоначелник Лондона Садик Кан позвао је Доналда Трампа да упозна његову породицу - супругу Садију и две ћерке Анишу и Амару, објавио је Индипендент.

Индипендент наводи да је позив упућен у оквиру напора да се изгладе затегнути односи са фаворитом за номинацију Републиканске странке за председника САД, који је изјавио да би свим муслиманима требало привремено забранити улазак у Америку.

"Позивам Доналда Трампа да дође у Лондон да упозна моју жену и ћерке, пријатеље и комшије. Да упозна грађане Лондона који су Британци, муслимани", рекао је Кан у емисији "Добро јутро Британијо".

Кан је истакао да је у Лондону влада толеранција између муслимана, хришћана, Јевреја, будиста...

Градоначелник Лондона је раније рекао да није импресиониран изјавом Доналда Трампа да би изузео Кана из привремене забране уласка муслимана у САД коју предлаже.

Упитан како би се политика забране уласка муслимана одразила на првог муслиманског градоначелника Лондона, Трамп је рекао "Њујорк тајмсу" да ће "увек бити изузетака".

Трамп је изнео идеју о забрани уласка муслимана у САД након погубних напада исламистичких екстремиста у Паризу и Калифорнији прошле године, подсећа британска агенција.

Муслиманске и групе за заштиту људских права, Трампови демократски ривали и многи његови противници у редовима Републиканаца осудили су његов тадашњи предлог као контрапродуктиван и противан америчким вредностима.

Садик Кан (45), кандидат Лабуристичке партије, поразио је свог конзервативног противника с рекордном разликом у гласовима и постао први муслимански челник британске престонице.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи