Напади џихадиста на војску у Јемену, 13 мртвих

У три одвојена напада бомбаша-самоубица у Јемену погинуло најмање 13 војника.

Најмање 13 јеменских војника убијено је у три самубилачка напада аутомобилима бомбама на војску и у борбама са борцима Ал Каиде на југу земље, рекао је један војни извор.

Према његовим речима, један бомбаш-самоубица је ударио возилом пуним експлозива у капију базе у округу Калф. Наводи се да је одмах уследила и друга екплозија у центру војне базе.

Након експлозија, дошло је до директног сукоба припадника Ал Каиде и војске Јемена испред базе, наводе агенције.

Трећем самоубици, према агенцијама, мета је била резиденција генерала Фараја Салмена, који је успео да побегне неповређен.

Како преноси агенција Франс прес више војника је повређено у тим нападима чија мета је била војна база и резиденција високог официра владиних снага у лучком граду Мукалу, којом су раније владали екстремисти Ал Каиде.

Агенција АП наводи да су аутомобил бомба и још две експлозије погодиле данас јеменску поморску базу и војни комплекс у Мукали, и да је шест војника погинуло, а осам је рањено.

AП такође јавља да је огранак Исламске државе преузео одговорност за један од три напада и додаје да су последњих месеци амерички ратни авиони и беспилотне летелице извели из напада на логоре Ал Каиде око Мукале.

Званичници су говорили под условом да остану анонимни, јер за сада, нико нема овлашћење да разговара са новинарима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи