Турска: Слаћемо избеглице у Eвропу, бићете ојађени

Бивши саветник турског председника Реџепа Тајипа Ердогана Бурхан Кузу изјавио је да ће Турска слати избеглице у Европу, ако Европски парламент донесе "погрешну одлуку" разматрајући предлоге о одобравању виза турским држављанима.

Бурхан Кузу је на Твитер налогу написао "Ако буду донели погрешну одлуку, ми ћемо послати избеглице", а у изјави за Блумберг додао је: "Ако се врата Турске отворе, Европа ће бити ојађена".

Претња коју је изговорио Бурхану Кузу, који је и високи званичник владајуће турске партије Правде и прогреса, уследила је у моменту док расту сумње у споразум између Турске и ЕУ како би се сузбио прилив миграната са Блиског истока и из Африке, преноси агенција Блумберг.

Турској је понуђен споразум о визама као и финансијска помоћ и перспектива обновљених напора ка пријему у ЕУ, а у замену за пристанак да прими избеглице.

Прошле седмице, Ердоган је одбио захтев ЕУ да Турска ограничи своју дефиницију тероризма у замену за укидање визних рестрикција.

Европски парламент треба да размотри напредак Турске у испуњењу захтева и услова у вези либерализације виза на пленарној седници у среду у Стразбуру.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи