Пентагон: Убијен вођа ИД за провинцију Анбар

Лидер такозване Исламске државе за провинцију Анбар убијен је у вазушном удару коалиције предвођене САД заједно са још тројицом џихадиста, саопштио је Пентагон.

Представник Пентагона Питер Кук изјавио је да је у нападу изведеном 6. маја у близини града Рутба мета био Абу Вахиб, "војни емир" Исламске државе у провинцији Анбар на западу земље.

Вахиб је био "бивши члан Ал Каиде у Ираку који се појављивао на видео снимцима егзекуције коју је спроводила Исламска држава," преноси АФП.

"Сматрамо га за значајног лидера ИД не само у провинцији Анбар. Његово уклањање ће бити значајан корак напред," додао је он.

Вахиб и џихадисти су били у возилу кад су погођени. Кук није изнео ближе детаље и није навео да ли је напад извшен ратним авионом или беспилотном летилицом.

"Од почетка 2015. године циљали смо и убили преко 40 виших припадника ИД и Ал Каиде. Уништили смо лидере ћелија, посреднике и планере," рекао је портпарол.

Упркос знатним успесима, џихадисти још увек контролишу градове Рака у Сирији и Мосул у Ираку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи