Центри за рехабилитацију од исламског радикализма у Француској од 2017.

Француски премијер Мануел Валс наводи да ће широм Француске до краја 2017. године бити отворени центри за рехабилитацију од исламског радикализма, где ће бити смештени људи који својим активностима нагињу ка идејама џихадиста.

Нови план борбе против тероризма, за који је француска влада издвојила додатних 40 милиона евра, део је напора за помоћ младима који су активни на сајтовима џихадиста на друштвеним мрежама због чега постоји опасност да се сами придруже редовима таквих радикалних групација.

"Борба против џихадиста је без сумње највећи изазов наше генерације", каже Валс и додаје да ће први центар бити отворен овог лета.

Према његовим речима, у тим центрима ће бити млади који нису у притвору али на одређени начин представљају претњу друштву.

Француски медији пренели су недавно да у Француској има готово 10.000 људи регистрованих због насилне радикализације.

Француску су прошле године погодила два терористичка напада у Паризу где је страдало скоро 150 особа, а неколико стотина је повређено. Од тада је та земља удвостручила напоре у борби против тероризма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи