Трамп одбацио критике тврдећи да су САД у рату

Претендент за кандидатуру Републиканске странке на председничким изборима у САД Доналд Трамп одбацио је критике да је његов предлог да се муслиманима забрани улазак у САД – неамерички, и поручио да је Америка "сада у рату". Свој став упоредио са Рузвелтовом одлуком да све Американце јапанског порекла стави у логоре.

"Ми смо сада у рату. Имамо председника који то не жели да каже", рекао је Трамп гостујући у програму "Добро јутро, Америко" ТВ мреже Еј-Би-Си, поводом свог предлога, због кога су га критичари упоредили са Адолфом Хитлером.

Трамп је истакао да се оно што он предлаже "не разликује" од потеза председника Френклина Рузвелта, "кога су сви изузетно поштовали" упркос његовим ратним мерама, које су укључивале стављање Американаца јапанског порекла у логоре за ратне заробљенике у САД.

Према речима Трампа, забрана уласка муслимана у САД је неопходна, јер су САД заправо у рату са муслиманским екстремистима, који су одговорни за нападе, укључујући прошлонедељну масовну пуцњаву у Сан Бернардину у Калифорнији, када је убијено 14 људи.

Његов предлог одбациле су и многе његове колеге, кандидати за председничку номинацију из редова републиканаца, навео је АП.

Трамп је у понедељак позвао на увођење тоталне забране уласка муслиманима у САД, која би требало да буде на снази док се Конгрес о томе не изјасни.

У саопштењу, Трамп је навео да анкете јавног мњења указују на мржњу муслимана према Американцима, што би могло да резултира новим нападима.

"Без обзира на анкете, свима је очигледно да је мржња несхватљива. Одакле та мржња потиче и зашто, то морамо да утврдимо", истакао је Трамп.

Додао је да док се то не уради и не схвати проблем и опасност коју представља та претња, САД не могу бити "жртва ужасних напада људи који једино верују у џихад и немају осећаја, нити поштовања за људски живот".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару